Vladavić: Sigurno pobijeđujemo Slovačku

Bivši bh. reprezentativac

Vladavić: Sigurno pobijeđujemo Slovačku

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH u utorak igra novu utakmicu protiv selekcije Slovačke, koja nas je na iznenađenje svih ljubitelja nogometa u našoj zemlji i Evropi pobjedila i očitala lekciju na zeničkom Bilinom polju.

Porazi su sastavni dio nogometa i opet smo uprkos izgubljenim bodovima na čelu tabele i sami odlučujemo o svojoj sudbini.

Nekadašnji reprezentativac BiH i bivši igrač slovačkog prvaka ekipe Žiline na čijem stadionu ćemo gostovati u utorak Admir Vladavić za SportSport.ba najavio je utakmicu naše reprezentacije protiv neugodnih Slovaka.

"Sigurno je da smo svi razočarani igrom naših reprezentativaca protiv Slovačke u Zenici, ali daleko od toga da ih sada trebamo "pljuvati" i vrijeđati. Svima se može desiti loš dan, a možda je to bolje da se desilo sad jer ima još vrlo malo do kraja kvalifikacija. Ne smijemo klonuti duhom nakon jedne utakmice, nego trebamo podržati ove momke još više i bolje jer oni su to svojim igrama posljednjih godina i zaslužili. Ne sumnjam u Džeku, Spahu i ostale, sigruno pobjeđujemo Slovačku", ističe bivši igrač Željezničara, Veleža, Salzburga, Žiline.

Reprezentacija će igrati na stadionu u Žilini, gdje ste igrali Ligu prvaka sa istoimenim klubom

"To su najljepši dani u mojoj karijeri bili, igrati protiv Drogbe, Maloude, Fereire i ostalih igrača koji su godinama u vrhu nogometa u Evropi se ne dešava svaki dan. Žilina je grad koji živi za svoj klub, ali navijači su dosta korektni, nisu huliganski orjentisani, nego žele fer i korektnim navijanjem pomoći klubu da ostvari što bolji rezultat. Ne sumnjam da će biti kakvih napada ili incidenata kada su u pitanju navijači u Slovačkoj, a kako sam čuo 7000 naših navijača biće na stadionu i još dosta ih traga za kartom", kaže igrač češke Karvine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dolazi u Žilinu sa prijateljima podržati bivše saigraće

"Dolazim u Žilinu jer sam i pozvan da komentarišem utakmicu za jednu televizijsku kuću, biće mi drago vratiti se na stadion, gdje sam proveo divne trenutke u karijeri i nadam se da ćemo nakon utakmice svi zajedno slaviti. Čast mi je što sam bio član reprezentacije i odigrao neke važne utakmice. Nikada neću zaboraviti utakmicu protiv Španije u gostima, kada smo bili ravnopravni sa Evropskim i Svjetskim prvacima", završio je razgovor za SportSport.ba Admir Vladavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.