Vladavić: Veležu ne može pomoći ni Jose Mourinho
Bljesak

Bivši bh. reprezentativac razočaran stanjem u Veležu

Vladavić: Veležu ne može pomoći ni Jose Mourinho

Fudbaleri Veleža danas su priredili novo razočarenje svojim navijačima. Mostarski klub je u okviru šesnaestine finala Kupa BiH poražen od Slobode iz Novog Grada rezultatom 1:0. 

Razočarenje zbog trenutne situacije u klubu nije krio ni nekadašnji bh. reprezentativac Admir Vladavić, koji slovi za jednog od najboljih poslijeratnih igrača Veleža. Svom klubu je spreman pomoći na bilo koji način, iako naglašava da Velež iz ove situacije ne može izvući ni Mourinho. 

"Velež je moj klub i spreman sam pomoći na bilo koji način. Ova situacija koja vlada u klubu za mene nije nikakva novost, to je rad u posljednjih deset godina. Smjenjuju se uprave, a ustvari se ništa novo ne dešava. Tužno je da pojedini igrači uopšte ne znaju šta znači igrati za Velež, ne shvataju čast toga i to je najžalije", govori Vladavić u razgovoru za SportSport.ba i dodaje:

"Danas uopšte nisam želio otići na utakmicu, znao sam šta će se desiti. Nisam znao ni s kim su igrali. Ovu situaciju je teško riješiti, to je dugotrajan proces, jedino ako Mourinho dođe. Mada ni on teško može. Tanović je dovodio neke igrače iz nižerazrednih klubova, pa jesu li to pojačanja? Ako jesu, onda neka ispadnemo." 

Vladavić nije zadovoljan sa igračkim kadrom koji Velež ima na raspolaganju, te ističe da je spremniji od većine prvotimaca. 

"Ja sam spremniji od većine igrača, iako znam da će me oni početi pljuvati nakon ovoga. Isto tako čitam da će navodno i Dušan Bajević poslati nekoliko igrača iz AEK-a, pa je li to normalno? Pa, nije niko glup da dođe u ovakvo stanje."

Koliko je Vladavić vezan za Velež potvrđuje i plata koju je zarađivao u Vrapčićima. Kako kaže, igrao je za minimalan novac. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Među tim nekim vedetama imao sam minimalnu platu, iako sam tokom karijere igrao Ligu prvaka, bio najbolji stranac u slovačkoj ligi, te nastupao za reprezentaciju. Želim dodati na kraju da momci koji trenutno igraju za Velež nemaju pojma o vrijednosti tog kluba, ne znaju da je to svetinja. Možda će ispasti da se ja pravim pametan nešto, ali ne smeta mi to", riječi su Admira Vladavića na kraju razgovora za SportSport.ba.

Vladavić je pored Veleža u svojoj igračkoj karijeri još nosio dresove Željezničara, Žiline, Red Bull Salzburga, Olimpica, Karvine i Slieme Wanderers. Za seniorsku reprezentaciju BiH je zabilježio 21 nastup. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.