Vodeći dvojac remizirao, Leotar ubjedljiv na Policama

Vodeći dvojac remizirao, Leotar ubjedljiv na Policama

A. Beganović

U okviru 14. kola Prve lige Republike Srpske odigrano je pet susreta, a na samo vrhu tabele nije bilo većih promjena.

Vodeće ekipe Prve lige Republike Srpske, Mladost i Krupa, u 14. kolu su remizirale, pa ekipa iz Velike Obarske i dalje ima tri boda više od Krupe.

U derbiju kola Tekstilac i Mladost su odigrali bez golova, dok su Vlasenica i Krupa odigrali 1:1. Krupa je do prednost stigla u 32. minuti preko Nemanje Damjanovića, da bi domaći do boda stigli u sudijskoj nadoknadi vremena kada je Nikola Eskić savladao Mladena Ilića.

Golovima Milenka Pjevića i Dalibora Damjanovića fudbaleri Drine HE Višegrad su rezultatom 2:0 savladali Sutjersku, dok su Zvijezda 09 i Kozara podijelili bodove (1:1). Miloš Dupor je u 23. minuti doveo Zvijezdu do prednosti, da bi Nemanja Boljanović u 3. minuti sudijske nadokande savladao vlastitog golmana za konačnih 1:1.

Fudbaleri Leotara su bili ubjedljivi u duelu sa Slobodom iz Novog Grada. Na Policama su slavili 4:1, iako su gosti porvi stigli do prednosti. Igrala se 44. minuta kada je Arnes Brkić savladao golmana Leotara, Ristu Perišića. No, radost gostiju trajala je kratko, pošto je minut kasnije Milorad Cimirot stvari vratio na početak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U 69. minuti isti igrač je pogodio za potpuni preokret Leotara, a samo četiri minuta kasnije Miloš Perović riješava pitanje pobjednika. Pobjedu Leotara jedanaest minuta prije kraja je potvrdio Takuma Odaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.