Vodeći trio na gostovanjima, Čelik bježi iz opasne zone?

Premijer liga BiH

Vodeći trio na gostovanjima, Čelik bježi iz opasne zone?

Ovog vikenda su na rasporedu utakmice 6. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je da će u ovom kolu tri prvoplasirane ekipe igrati gostujuće utakmice. Lider Željezničar gostuje Slobodi u Tuzli, što je i derbi meč ovog kola, Zrinjski igra protiv Krupe dok će se Sarajevo sastati sa Radnikom.

Nakon ispadanja iz Kupa, Željezničar je ostao u utrci za jedan trofej i utakmica sa Slobodom bi mogla biti jedna od najvažnijih do kraja sezone. Ova dva tima su nedavno odigrala svoj meč na Grbavici i tada je bilo 4:2 za Plave, dok sutra izabranike Slavka Petrovića sigurno čeka teži posao. U Slobodi su najavili da će igrati na pobjedu jer ovaj klub želi završiti na četvrtom mjestu i boriti se za Evropu sve dok za to postoje i teoretske šanse.

Zrinjski je u prošlom kolu ponovo prepustio prvo mjesto Željezničaru, a u Krupi na Vrbasu će osvajanjem tri boda pokušati da se vrati na čelo tabele. Plemići su bliži pobjedi, barem na papiru, ali je Krupa ove sezone već pokazala da može biti 'nagazna mina' za favorite. 

Ekipa Sarajeva u Bijeljini mora pobijediti ako želi ostati u utrci za naslov prvaka. Svaki drugi rezultat osim osvajanja tri boda mogao bi značiti kraj šampionskih ambicija za bordo tim, koji se nalazi u seriji od tri uzastopna remija u Premijer ligi. Za Radnik važi isto kao i za Slobodu, tim iz Bijeljine želi završiti na četvrtom mjestu i sigurno će imati veliki motiv u ovoj utakmici.

Kada je riječ o Ligi za opstanak, Čelik u ovom kolu nakon dugo, dugo vremena ima dobru priliku da napusti opasnu zonu. Zeničani na Bilinom polju dočekuju Mladost, a pobjedom u ovom duelu bi napravili veliki korak ka opstanku u ligi. Čelik sigurno ima veći motiv, ali Husref Musemić je poručio da će Mladost svaku utakmicu do kraja igrati maksimalno ozbiljno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo će biti i u Banjaluci gdje se sastaju Metalleghe i Vitez, dva kluba koja se nalaze iznad crte i kojim će ovaj međusobni duel biti možda i presudan, dok će na Otoci Olimpik ugostiti Široki Brijeg u potrazi za drugom uzastopnom pobjedom i očuvanjem nade u opstanak.

U subotu se igraju utakmice Krupa - Zrinjski, Radnik - Sarajevo i Čelik - Mladost, a u nedjelju Sloboda - Željezničar, Metalleghe - Vitez i Olimpik - Široki Brijeg. Svi mečevi počinju u 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi