Vojvodić: Dimenzija smo više u odnosu na ostale

Trener GOŠK-a

Vojvodić: Dimenzija smo više u odnosu na ostale

Trener GOŠK-a Darko Vojvodić prezadovoljan je izdanjem svojih igrača koji su jučer kao gosti porazili Rudar iz Kaknja i tako došli na prvo mjesto na tabeli Prve lige FBiH, samo tri kola prije kraja. 

Kazao je i da je liderska pozicija obaveza, odnosno da je imperativ i pritisak do kraja veći nego dosad.

“U odnosu na druge klubove, mi smo dimenzija više i sasvim zasluženo smo tu gdje jesmo. Nemamo do kraja pravo na kiks i toga se pomalo pribojavam. Kada sam došao imali smo značajan zaostatak, a danas smo lideri i to posve zasluženo. Bili smo u dosadašnjim mečevima strpljivi, nismo energiju trošili na nevažne stvari, nijedan derbi nismo izgubili, niko nas nije nadigrao i što je najvažnije – niko nam nije poklonio ni aut“, izjavio je Vojvodić.

Već u srijedu GOŠK je domaćin Budućnosti iz Banovića.

“Očekujem pobjedu, sad smo u velikom naletu i bilo bi iznenađenje kada ne bismo ostvarili trijumf“, kaže trener GOŠK-a.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U prošlosti je Vojvodić tri puta bez naslova ostajao u posljednjem kolu. Bilo je to s GOŠK-om, Zvijezdom i Radničkim iz Lukavca.

“Svaki put je bilo teško. Uvijek sam dolazio kao vatrogasac i svaki put sam uspio do kraja biti u igri. Posebno veliki podvig bio je put s Lukavcem od pretposljednjeg do borbe za prvo mjesto. Nadam se da će ovo biti priča sa sretnim krajem“, rekao je Vojvodić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi