Pardew od sutra zvanično trener WBA-a

Prenosi The Times

Pardew od sutra zvanično trener WBA-a

Iskusni stručnjak Alan Pardew (56) od sutra će i zvanično postati novi trener ekipe West Bromwich Albiona, prenosi engleski The Times. 

Podsjetimo, WBA je bez šefa stručnog štaba otkad je otkaz nakon poraza od Chelseaja dobio Tony Pulis, a već ranije se pominjalo da bi njegov nasljednik trebao biti Pardew. Ekipu trenutno privremeno vodi nekadašnji pomoćnik Pulisa Gary Megson.

Pardew je skoro godinu dana bez angažmana i to nakon što je dobio otkaz na klupi Crystal Palacea krajem prošle godine. Osim Crystal Palacea, ovaj 56-godišnji stručnjak je tokom karijere vodio ekipe Readinga, West Ham Uniteda, Charlton Athletica, Southamptona i Newcastle Uniteda. Do sada se najviše zadržavao na klupama Readinga i Newcastlea gdje je sjedio po četiri godine.

Svemu dodajmo da je WBA trenutno na 16. poziciji Premiershipa sa 12 bodova, odnosno samo dva boda više od zone ispadanja. Priliku za debi Pardew će imati već ovog vikenda kada WBA dočekuje upravo Crystal Palace.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi