Vojvodić: Ništa nas ne zanima osim prvog mjesta

Šef struke Sloge Simin Han za SportSport.ba

Vojvodić: Ništa nas ne zanima osim prvog mjesta

S. Mlaćo

Sigurno najveći favorit za osvajanje titule prvaka u novoj sezoni Prve lige Federacije BiH je Sloga iz Simin Hana.

Tim iz Simin Hana u nedjelju će otvoriti sezonu domaćim susretom protiv Metalleghea iz Jajva, te je sigurno veliki favorit. Pred početak sezone za SportSport.ba je govorio Darko Vojvodić koji je u prošloj sezoni uveo GOŠK u Premijer ligu BiH, a zatim na poziv Azmira Husića, alfe i omege kluba, stigao u mjesto kraj Tuzle.

Vojvodić ne krije da Sloga ima samo jedan cilj, a za početak razgovora se dotakao duela sa Metallegheom.

"Respektujemo Metalleghe, ali igramo na svom terenu. Imamo dobru ekipu, a Metalleghe sam gledao, to je solidna ekipa, međutim, ne treba ih podcijeniti. Imaju dobri igrača, neće biti lako, ali opet kažem favoriti smo", jasan je Vojvodić.

Sloga je dovela veliki broj novih igrača, pa smo Vojvodića pitali da li je to problem pri uigravanje momčadi.

"Dosta je novih igrača, 30 dana smo uradili ogroman posao. Ekipa djeluje kao da smo zajedno godinu dana, ali opet ponavljam, sve je to pripremni period, a pravo mjerilo je kada krene prvenstvo", ističe naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Simin Hanu su jasno istakli da su sve njihove ambicije vezane za osvajanje prvog mjesta. Sloga će sigurno biti veliki motiv drugim klubovima koji će  htjeti da pomrse ambiciozne planove.

"Ne krijem se iza ambicija. Ne zanima me ništa drugo osim prvog mjesta, a normalne je da će druge ekipe imati motiv protiv nas. Imat ćemo i mi, a glupo je pričati kada dovedete igrače poput Kostića, Efendića, Stokića da vam je cilj biti samo u vrhu tabele. Naravno da nas interesuje samo prvo mjesto", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef stručnog štaba FK Sloga Simin Han Darko Vojvodić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi