Vojvodić: Sve mi je bilo jasno nakon pet minuta

Trener Zvijezde za SportSport.ba

Vojvodić: Sve mi je bilo jasno nakon pet minuta

E. Škorić

Darko Vojvodić, trener Zvijezde iz Gradačca, bio je utučen nakon poraza od Čapljine u 30. kolu Prve lige FBiH.

Da je danas Zvijezda pobijedila u Čapljini, sada bi bila premijerligaš. Ipak, crveno-bijeli su poraženi s 4:0, a Metalleghe je pobjedom u Goraždu zasjeo na čelo i plasirao se u viši rang. Vojvodić je razočaran zbog "više sile".

"Jako je teško igrati protiv više sile. Nema tu nekog alibija, ali čim je počela utakmica sve mi je bilo jasno. U petoj sam minuti znao ishod svega",  kazao je utučeni Vojvodić za SportSport.ba.

Na naše pitanje na šta konkretno misli pod "višom silom", Vojvodić odgovara: "Znate svi na šta mislim. Poništen nam je čist pogodak na početku, svirani su nam faulovi u napadu, a isti našem protivniku nisu".

Ipak, pored svega čestita Metallegheu na ulasku u Premijer ligu. 

"Jajčanima čestitke, nisu nezasluženo ušli, a također moram istaći da je pobjeda Čapljine zaslužena danas. Ipak, mislim da su se dešavale neke stvari koje su riješile pobjednika. Uzdali smo se malo i u Goražde, no tamo je bio rani penal i sve je brzo riješeno. Ništa, sutra je novi dan...", ističe Vojvodić.

Istakao je još kako igračima nema šta da zamjeri, žao mu je navijača koji su doputovali u Čapljinu i tužni se vratili, a on sada najvjerovatnije odlazi iz Gradačca. U četiri kola upisao je tri pobjede. Današnji poraz je ugasio sve nade o povratku Zvijezde u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Zvijezda je jedan sjajan klub koji zaslužuje Premijer ligu i dosad je trebao da se vrati. Nadam se da će uspjeti u tome već naredne sezone", ističe Vojvodić na kraju našeg razgovora.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije