Mehmed Baždarević poručuje

"Volio bih da se ovaj projekat nastavi"

E. Škorić

Bh. reprezentacija slavila je s 2:1 u Talinu protiv Estonije, a nakon meča je na press konferenciji, po protokolu, bio selektor Mehmed Baždarević.

Nije puno Meša govorio o utakmici koliko o svojoj budućnosti na klupi bh. reprezentacije, obzirom da mu je s ovom utakmicom završio selektorski ugovor.

"Dosta čvrsta utakmica, imali smo strpljenja. Nije ovo bio fudbal kojeg smo željeli. Drago mi je da su neki igrači dobili priliku i opravdali je. Što se Estonije tiče, znali smo da su čvrsti, ali očekivao sam malo otvoreniji meč", rekao je Baždarević, pa je dodao:

"Radije bih pričao o utakmici, ali znate do kada moij ugovor traje. Učinili smo sve da odemo na Svjetsko prvenstvo, dali smo šansu mladim igračima i drago mi je što su danas slavili. Od prvog dana fali nam devetorica standardnih igrača. Moram naglasiti da sam zadovoljan što smo radili po nekom sistemu, imali smo dobar odnos unutar grupe, ali žao mi je što nikad nismo bili kompletni. Naravno da je veliko razočarenje što nismo otišli na SP".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ovo nije moja zadnja utakmica, a da li ću biti selektor, to ovisi o meni i ljudima u Savezu. Vidim sebe u nastavku, počeli smo da stvaramo nešto ali neka drugi daju ocjenu na moj rad. Sretan sam što sam dio ovoga i trebamo svi da radimo kako bi nam bilo bolje", naglašava Meša.

"Ozbiljan sam čovjek i znate kako i koliko radim i koliko vremena sam potrošio, spreman sam da nastavim ovaj projekat. Fudbal je moj život, a ako budem tu još, nadam se da će stvari biti puno bolje", poručio je Baždarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi