Vrančić: Spreman sam, biću ponosan ako dobijem šansu

Novi bh. reprezentativac naišao na odličnu dobrodošlicu

Vrančić: Spreman sam, biću ponosan ako dobijem šansu

Nakon što je dobio bh. državljanstvo i stekao pravo nastupa za reprezentaciju BiH, Mario Vrančić našao je svoje ime na spisku selektora Mehmeda Baždarevića za kvalifikacione utakmice sa Belgijom i Andorom.

Prvi utisci su više nego dobri za veznog fudbalera njemačkog Darmstadta.

"Sretan sam što sam ovdje, naišao sam na odličnu dobrodošlicu od strane svih igrača i fino je biti dio ove ekipe. Igrače koji igraju u Bundesligi poznajem već neko vrijeme, tako da mi nije bilo teško da se uklopim. Kod fudbalera je to uvijek lagano, jer imamo iste teme i interesovanja.“

Tokom razgovora ističe da mu rad na pripremama predstavlja zadovoljstvo.

"Trenira se intenzivno, vježbe su stvarno zanimljive i ništa mi ne predstavlja poteškoće od onoga što treneri traže od mene."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na pitanje da li se nada minutaži na nekoj od predstojećih utakmica, Vrančić odgovara: 

"To zavisi od selektora, ako dobijem šansu da igram bio bih jako ponosan i sretan, ali ne razmišljam puno o tome.  Ako dobijem priliku, biću spreman. Na kraju bih želio da se zahvalim selektoru i njegovim saradnicima na pozivu u reprezentaciju i trudiću se da opravdam ukazano povjerenje", zaključio je na kraju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.