Vranješ: Moramo ispraviti pojedine stvari

Trener Borca nakon prvog test meča

Vranješ: Moramo ispraviti pojedine stvari

D. Vejo

Željko Vranješ i njegovi izabranici za prvog test protivnika na Zlatiboru, imali su ekipu Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije "Nezavisnost", od koje su pretrpjeli minimalan poraz (1:0).

Jedini gol na susretu, postignut je u 25. minuti kada je štoper banjalučkog sastava mladi Ilija Danilović, skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Do isteka regularnog dijela, Borac je imao više od igre, no do remija ipak nisu mogli.

"Mogu da budem zadovoljan trčanjem i posjedom lopte, kada je u pitanju jučerašnja utakmica. Dominirali smo čitavim tokom iste, a autogol se desio nakon jednog kornera, koji je izvela ekipa Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije "Nezavisnost". Uočene su, svakako greške, ali je bilo i dobrih stvari. Imamo dovoljno vremena do početka Premijer lige Bosne i Hercegovine da pozitivne stvari dodatno unaprijedimo, ali i da ispravimo nedostatke", izjavio je trener Borca, Željko Vranješ.

Isto mišljenje, dijeli i čuvar mreže tima iz grada na Vrbasu.

"Odigrali smo do sada jednu utakmicu, sigurno da su noge teške, tako da ne mogu da dam neku posebnu ocjenu. Stvarili smo šanse, dok protivnik za 90 minuta nije napravio ništa osim tog nesrećno primljenog gola. Pojedini igrači, nalaze se u procesu upoznavanja, tako da mislim da će nam ovih 15 dana na Zlatiboru odlično doći kako bismo se uigrali na željeni način i spremno dočekali sve izazove koje sa sobom nosi Premijer liga BiH", zaključio je iskusni čuvar mreže Banjalučana, Asmir Avdukić.

Podsjetimo, Velikan iz Platonove u Srbiji će se zadržati sve do devetog jula, kada je planiran povratak u Banja Luku.

Generalnu provjeru, crveno-plavi su zakazali za 15. jul, a kada im u goste na Gradski stadion dolazi ekipa Viteza.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi