Vranješ: Ozbiljno smo shvatili protivnika

Trener Borca nakon pobjede

Vranješ: Ozbiljno smo shvatili protivnika

D. Rakanović

Fudbaleri Borca pobijedili su na domaćem terenu zenički Čelik rezultatom 2:0 u prvom kolu Premijer lige BiH. 

Pogotke su postigli Uroš Mirković u 17. i Goran Galešić u 69. minuti.

Trener Borca Željko Vranješ nakon susreta bio je zadovoljan sa igrom svojih igrača. 

"Ozbiljno smo shvatili protivnika, koji ima respektabilno ime i prezime. Čestitam svojim igračima na odličnoj igri, a Čeliku želim da što prije formira ekipu i da se situacija u klubu stabilizuje", rekao je Vranješ. 

Strateg Banjalučana je i pored sigurne pobjede imao malu zamjerku na igru svojih izabranika.

"Odigrali smo odličnih prvih 30 minuta, a onda se malo opustili nakon vodećeg gola. Napravili smo tada sebi problem, ali u svakoj utakmici ponešto novo naučimo. Pokušaćemo da ispravimo određene greške. Generalno sam zadovoljan, mada može i bolje", rekao je Vranješ.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će u slijedećem kolu igrati protiv GOŠK-a. 

"Gledaćemo njihov sutrašnji meč sa Željezničarom u Sarajevu, nakon čega će nam neke stvari biti jasnije. Teško je u ovom trenutku reći nešto više. Imamo kvalitet da nigdje ne idemo sa bijelom zastavom", zaključio je Vranješ.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi