Vranješ: Zadovoljan sam svojim igrama u Poljskoj

Fudbaler Lechije za SportSport.ba

Vranješ: Zadovoljan sam svojim igrama u Poljskoj

Stojan Vranješ, bh. internacionalac koji nosi dres Lechije, proteklog vikenda postigao je fenomenalan pogodak u gostujućem porazu od Cracovije (3:2).

Starijem bratu aktuelnog bh. reprezentativca Ognjena to je bio peti gol u dosadašnjem dijelu prvenstva, a da je zadovoljan svojim igrama u Poljskoj potvrdio je i u razgovoru za SportSport.ba.

"Iskreno, ja sam zadovoljan svojom igrama, posebno protiv Cracovije, ali to pada u vodu jer nismo ostvarili pobjedu. Šteta što nismo osvojili barem bod da nastavimo pozitivnu seriju. Najbitnije je sad da zaboravimo tu utakmicu i maksimalno se spremimo za narednu protiv Legije. To je ujedno i derbi", govori Vranješ na početku razgovora za SportSport.ba.

Lechia nakon 26. odigranih kola zauzima osmu poziciju, što ne zadovoljava klupske ambicije.

"Imali smo mnogo veće ambicije na početku sezone, a to se odnosilo na plasman u Evropu. Ipak, desile su se brojne turbulencije u klubu, promjene trenera, ali sada već dolazimo sebi. Bili smo mnogo loši u prvom dijelu prvenstva i napredak je sada vidljiv. Želimo ući u playoff, pa onda pokušati napraviti nešto više."

Za usluge ovog 28-godišnjeg veznog fudbalera tokom januarskog prijelaznog roka bila je zainteresovana Legija. 

"Za interes Legije saznao sam preko medija, konkretne ponude nije bilo. Ja o tome nisam želio ranije mnogo pričati, a to ne bi bilo ni korektno od mene. Ugovor mi još uvijek traje, tako da ćemo vidjeti na ljeto hoće li se šta desiti po pitanju promjene sredine", riječi su Vranješa, koji sa velikim zanimanjem prati i igre bh. reprezentacije.

"Pratim mnogo našu reprezentaciju, ipak mi je brat tu. Dolazak novog selektora donio je sigurno neke promjene, već smo pod vodstvom Baždarevića ostvarili pobjedu i jedan remi u dvije odigrane utakmice. Objektivno je očekivati plasman na Evropsko prvenstvo, pa makar to bilo i kroz baraž. Nema razloga da ne vjerujemo u to."

Vranješ se na kraju razgovora osvrnuo i na Premijer ligu BiH u kojoj je igrao dok je nosio dres banjalučkog Borca.

"Borac je moj klub i njega najviše pratim. Znam da su imali financijskih problema, ali vidim da stvari idu prema naprijed, što govori i pozicija na tabeli. Uspjeli su iz Kupa izbaciti i Sarajevo, koje je mnogo uložilo u posljednje vrijeme. To je dokaz da novac u fudbalu nije presudna stvar i još uvijek se ne zna ko će osvojiti prvenstvo. Najveće šanse imaju Široki Brijeg, Sarajevo i Zrinjski", zaključio je Vranješ na kraju razgovora za SportSport.ba.


Stojan Vranjes goal by MrBlackHoleMoon

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.