Vrban: Ovo je šansa generacije

Trener juniora Iskre za SportSport.ba

Vrban: Ovo je šansa generacije

S. Mlaćo

Juniori Iskre sutra će odigrati svoj historijski duel, a protivnik  će im u okviru četvrtfinala Kup-a BiH biti vršnjaci iz zvorničke Drine. 

Nade Iskre u sjajnoj atmosferi dočekuju ovaj susret, a nadaju se i velikoj podršci sa tribina uz koju vjeruju da mogu ostvariti pozitivan rezultat pred revanš u Zvorniku naredne sedmice.

"Utakmica sa Drinom je utakmica generacije za ove momke. Ja bih pozvao navijače 'Vandale' i inače navijače Iskre, da podrže ovu djecu jer je to njihov klub i njihova djeca. Oni se takmiče u Premijer ligi i bez obzira što su zadnji posjeduju određeni kvalitet.  Mi smo opet na svu sreću izvukli najlakšu ekipu i nadam se da ne bi trebalo biti problema bar na utakmici kući. Mislim da nema veće motivacije od ulaska u polufinale i nekim momcima je ovo prekretnica u daljnjoj karijeri. Ako njihov pristup bude na nivou neće biti nikakvih problema", istakao je za SportSport.ba trener juniora NK Iskra Samir Vrban.

Ovaj susret počinje u 15 sati na Gradskom stadionu Jaklić, a u Bugojnu vlada prava mala nogometna euforija. Svi su svjesni da su Iskrine nade na korak do velikog uspjeha ali da će im za to  trebati i prava podrška.  Ulaz na stadion je besplatan.

Ovome dodajmo da su i njihovi protivnici iz Zvornika veoma ozbiljno shvatili ovaj duel, pa su u Bugojno došli na noćenje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi