Vršajević: Očekivao sam poziv, hvala selektoru
Foto: EPA

Fudbaler Hajduka za SportSport.ba

Vršajević: Očekivao sam poziv, hvala selektoru

Fudbalska reprezentacija BiH 28. marta nastavit će svoje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a nova prepreka izabranicima Mehmeda Baždarevića bit će Andora.

Poziv za ovaj kvalifikacioni duel dobio je i 29-godišnji defanzivac Hajduka Avdija Vršajević, koji je u razgovoru za SportSport.ba priznao da ga je i očekivao. 

"Znao sam da sve zavisi od mojih igara u Hajduku i potajno sam i očekivao poziv. Iskreno, presretan sam i mnogo zahvalan selektoru, a na meni je sada da svojim igrama opravdam ukazano povjerenje", govori Vršajević na početku razgovora za SportSport.ba. 

Vršajević je optimističan kada je u pitanju plasman bh. reprezentacije na Evropsko prvenstvo.

"Propustili smo dosta toga u prvom dijelu kvalifikacija, ali nećemo se predavati tek tako. Optimističan sam i treba se boriti sve dok postoji šansa da ostvarimo svoj cilj", kaže Vršajević, koji je sretan zbog dolaska novih igrača u reprezentaciju. 

"Svi igrači koji imaju bh. pasoš mogu se nadati pozivu i mnogo mi je drago što će biti novih imena u svlačionici. Poznajem većinu njih od ranije, tako da vjerujem da će svojim igrama mnogo doprinijeti reprezentaciji."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njegov Hajduk u sklopu 25. kola na Poljudu će ugostiti Dinamo, što će ujedno biti i veliki derbi u tamošnjem prvenstvu. 

"Igramo na domaćem terenu i pružit ćemo svoj maksimum da ostvarimo pobjedu. Prošli put smo nesretno izgubili, međutim, sada je tu novi trener koji ima i nove zamisli. Svoj dolazak najavili su mi i brojni prijatelji iz BiH koji navijaju za Hajduk, tako da podrška neće izostati", završio je Vršajević. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.