Vučkić: Papac je u Glasgowu i dalje mnogima uzor

Iz Glasgowa za SportSport.ba

Vučkić: Papac je u Glasgowu i dalje mnogima uzor

Haris Vučkić, slovenački internacionalac koji vuče porijeklo iz BiH, tokom januarskog prijelaznog roka pojačao je redove Glasgow Rangersa.

Ovaj 22-godišnji ofanzivac za slavni škotski tim nastupat će kao posuđen igrač Newcastlea, a o dojmovima nakon dolaska na Ibrox govorio je za SportSport.ba.

"Prelazak u Glasgow Rangers za mene je odlična prilika da se vratim na pravi put. Ipak, to je klub sa mnogo uspjeha i velikom historijom i za mene je najvažnije da igram. U Newcastleu nisam imao taj luksuz, tako da sam odlučio promijeniti klub", govori Vučkić na početku razgovora, koji potom dodaje da je Saša Papac i danas mnogo cijenjen u Glasgowu.

"Saša je ovdje zvijezda, mnogo pričaju o njemu. Njegove slike su obješene po zidovima u trening centru i na stadionu. Mnogima je uzor. Bio bih ponosan da ostavim trag kao on, ali svjestan sam da prije toga moram pružati dobre partije i davati svoj maksimum."

Vučkić je pažnju bosanskohercegovačke javnosti skrenuo kada je prije utakmice protiv Manchester Cityja zatražio od Edina Džeke dres.

"Bio sam sretan što sam imao priliku upoznati igrača kakav je Edin Džeko. Njegova karijera je mnogo uspješna i sigurno da mi je takav igrač uzor i motivacija. Dres je i dan danas na sigurnom mjestu. Poklonio sam ga bratu Alenu, koji mu je našao posebno mjesto na zidu u svojoj sobi."

Iako je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Slovenije, Vučkić ne isključuje mogućnost da jednog dana zaigra u dresu BiH. Naravno, ukoliko zasluži.

"Ponosan sam što u mom srcu ima mjesta za dvije domovine, odnosno za Sloveniju u kojoj sam rođen i BiH u kojoj su rođeni moji roditelji. Dosad sam igrao za Sloveniju, ali nikada ne znate šta vam život nosi. Jedno vrijeme sam bio u kontaktu sa čelnicima NSBiH, međutim, nikada nije bilo ozbiljnijeg razgovora oko mog igranja za BiH", naglašava Vučkić. 

Tokom razgovora osvrnuo se i na dijelove karijere koje će zauvijek pamtiti.

"U Englesku sam otišao jako mlad i naravno da je bilo lijepih i ružnih trenutaka. Brojne povrede jednim dijelom su usporile razvoj moje karijere, a najljepši trenutak je kada sam svojim golom osigurao Newcastleu nastup u Evropa ligi. Dobrim igrama u Škotskoj želim pokazati da vrijedim i naravno da se vratim Newcastle. Ipak, je to najveći nivo", riječi su Vučkića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Podsjetimo, Vučkić je karijeru počeo u Domžalama, a u Englesku je dospio 2009. godine. Posljednju utakmicu u Premier ligi odigrao je 26. decembra 2014. godine na Old Traffordu, kada je Manchester United sa 3:1 savladao Newcastle. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.