Vukotić: Pobjedu u derbiju posvećujem porodici

Kapiten Krupe za SportSport.ba

Vukotić: Pobjedu u derbiju posvećujem porodici

S. Mlaćo

Krupa je u gradskom derbiju 9. kola Premijer lige BiH danas potpuno zasluženo savladala Borac sa 2:0. 

Oba pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, a nakon utakmice u redovima domaćih nisu krili oduševljenje zbog četvrte pobjede ove sezone, sigurno i najdraže.

Za SportSport.ba svoje dojmove otkrio je kapiten FK Krupa Aleksandar Vukotić.

"Sama po sebi, teška utakmica psihički i fizički. Imali smo dobrog protivnika koji je imao veću podršku navijača od nas. Mislim da je Borac bio pod većim pritiskom i presudilo je to što smo mi bili mirniji u nekim situacijama", kaže Vukotić. 

Pobjeda u derbiju za svakog igrača ima poseban značaj.

"Derbi kao i svaki drugi. Bio je ovo derbi grada u kojem smo bili blagi favoriti, znali smo da će utakmicu odlučiti jedna lopta, tako je i bilo. Čestitam svom klubu na velikoj pobjedi, a Borcu želim sve najbolje u prvenstvu", jasan je sjajni stoper.

Krupa je sada trećeplasirana momčad Premijer lige. Prema svemu sudeći i ove sezone će izabranici Slobodana Starčevića biti hit prvenstva.

"I dalje čvrsto stojimo na zemlji i razmišljamo o Ligi 6. Pokazali smo da nismo slučajno tu gdje jesmo i da ćemo u narednim utakmicama bilježiti još bolje rezultate. Pobjedu u derbiju posvećujem mojoj porodici koja mi je najveća podrška u ovome što radim", dodao je Vukotić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi