Vukotić: Volio bih doći na Grbavicu!

Stoper Krupe za SportSport.ba

Vukotić: Volio bih doći na Grbavicu!

S. Mlaćo

Član Krupe Aleksandar Vukotić definitivno je jedan od najboljih stopera u BH Telecom Premijer ligi.

Vukotić iz kola u kolo pruža sjajne partije, a jučer je uspio zaustaviti i navalni red Sarajeva, te na Koševu sa svojim saigračima na kraju proslaviti vrijedan bod i pomrsiti planove bordo tima (1:1).

Ovaj skromni 21-godišnjak dan nakon susreta u razgovoru za SportSport.ba nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenog rezultata u 5. kolu Lige za prvaka.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica, Sarajevo je htjelo da iskoristi remi Zrinjskog, ali uspjeli smo izdržati taj pritisak kako sa tribina tako i na terenu, te uzeli bod i pokazali da smo sa pravom među timovima Lige za prvaka", priča Vukotić za SportSport.ba.

U Krupu sada dolazi Zrinjski, koji je nedavno u međusobnom duelu ova dva tima u Mostaru slavio sa 4:0. Izabranici Sloboda Starčevića vjeruje da se taj rezultat neće ponoviti, a Vukotić ističe da u klubu ne razmišljaju o čevrtoj poziciji.

"Dolazi nam aktuelni šampion, nova teška utakmica u kojoj ćemo dati sve od sebe da namučimo Zrinjskog i da se revanširamo za poraz u Mostaru. Vidim da imaju problema sa sastavom, ali vidjet ćemo šta će se desiti do subote", kaže visoki stoper Krupljana.

Već odavno Vukotić se povezuje sa sarajevskim Željezničarom, a navijači Plavih sa Grbavice preko društvenih mreža čine sve da "pridobiju" ovog nogometaša. Napravili su čak i njegovu sliku u dresu svog tima, a on o tome  kaže.

"Sigurna da mi prija to što pišu, jer je Željo jedan od najvećih klubova u BiH. Volio bih doći na Grbavicu, što zbog veličine kluba, tako i zbog navijača, ali mene do sada sa Grbavice niko nije kontaktirao. Ne znam da li je ljude iz kluba", priznaje Vukotić.

Jučerašnjim remijem Sarajevo je ostalo sa veoma malim šansama za titulu prvaka, a Vukotić otkriva kome daje najveće šanse za titulu.

"Sarajevo je izgubilo sve šanse za titulu, a mislim da će se do kraja boriti Željezničar i Zrinjski. Želji dajem prednost zbog tog jednog boda više i zbog toga što međusobni duel igraju na Grbavici", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba stoper FK Krupa Aleksandar Vukotić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vukotić je rođen je Kraljevu (Srbija), a nastupao je za Slogu iz tog grada, te FK Dolina Padina odakle je i stigao u Krupu. Ove sezone je upisao 25 nastupa u ligi uz jedan pogodak, te jedan u Kup takmičenju gdje se također upisao u listu strijelaca. Pogodio je mrežu Travnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi