Wagner nanio Želji prvi poraz u Kupu BiH nakon 2198 dana
foto: Bljesak.info

Široki Brijeg slavio s 2:0

Wagner nanio Želji prvi poraz u Kupu BiH nakon 2198 dana

Fudbaleri Željezničara poraženi su u prvoj utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine s 2:0 na gostovanju kod Širokog Brijega. Dvostruki strijelac u pobjedi kluba s Pecare bio je Wagner Santos Lago.

Prvu priliku na utakmici imali su domaći fudbaleri. Nakon ubačaja iz kornera dobro je šutirao Laštro, njegov udarac je zaustavio Kjosevski, koji je na ovom meču zamijenio Antolovića, ali je loptu sa gol linije glavom izbacio kapiten Željezničara Srđan Stanić.

U jednom dosta otvorenom susretu u kojem su se timovi smjenjivali u napadima nije bilo mnogo velikih prilika, makar ne u prvih 45 minuta. Imali su i Plavi svoju priliku, ali je udarac Turković glavom bez većih problema ukrotio Bilobrk.

U 66. minuti Turković je odlično primio jednu loptu, spustio je kraj sebe, ušao u šesnaesterac domaćih, ali u njegovom rušenju s leđa glavni arbitar meča Danijel Pajić nije vidio dovoljno elemenata za najstrožiju kaznu.

Kožulj je u 74. minuti šutirao s nekih 10-tak metara, ali je Kjosevski odlično odbranio. Prethodno je Wagner bio u odličnom solo prodoru ali ga je Kosorić uspješno zaustavio. Nekoliko trenutaka kasnije probao je i Zakarić, gotovo iz mrtvog ugla, ali je loptu sigurno uhvatio mladi golman Željezničara. 

Inicijativu u drugom poluvremenu fudbaleri Širokog Brijega krunisali su golom u 78. minuti utakmice. Wagner koji je u igru ušao u nastavku susreta je nakon jednog ubačaja s desne strane ostao sam na drugoj stativi i dobrim udarcem glavom je savladao nemoćnog Kjosevskog.

Minut prije kraja utakmice pobjedu Širokog Brijega fantastičnom solo akcijom i golom za 2:0 ovjerio je najbolji igrač Širokog Brijega, Wagner koji je u drugom poluvremenu ušao u igru.

Obzirom na sve prikazano, pogotovo u drugom poluvremenu fudbaleri Slavena Muse su stigli do zaslužene pobjede, i tako u svega četiri dana savladali i drugog velikog rivala u borbi za sami vrh, ovoga puta u Kupu BiH.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ovim porazom prekinut je niz Željezničara bez poraza u najmasovnijem bh. klupskom takmičenju koji je trajao 2198 dana. Široki na revanš susret na stadionu Grbavica koji se igra za tri sedmice, stiže sa značajnom prednošću zahvaljujući prije svega sjajnom Brazilcu.

Kup BiH, osmina finala:
Široki Brijeg – Željezničar 2:0 (Wagner 78., 89.)

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti