Selektor bh.kadeta za SportSport.ba

"Za konačni iskorak je potreban bolji rad u našim klubovima"

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija treći dan boravi u Trening centru u Zenici, gdje se igrači spremaju za ono što ih očekuje za mjesec dana, a to je elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Stručni štab naše selekcije na čelu sa Sakibom Malkočevićem ima sve uvjete za dobar radi i pripremanje ekipe za kvalifikacioni turnir u Gruziji narednog mjeseca. O pripremama u Zenici, igračkom kadru, te očekivanjima od elitnog kruga kvalifikacija selektor U-17 selekcije govorio je u razgovoru za SportSport.ba.

"Dobra je atmosfera na treninzima, svi su zdravi, imali smo lakše povrede Dadića i Pepića, ali vjerujem da će se to brzo sanirati. Odradili smo tri kvalitetna treninga i to je praktično uvod za kvalifikacije koje nas očekuju za mjesec dana.Vrijeme nas je ovih dana služilo, tako da ono što smo planirali odradili smo u Zenici na najbolji mogući način.Prije kvalifikacija odigrat ćemo dvije utakmice protiv Crne Gore, 23 i 25. februara nakon čega ćemo odlučiti, koji će to 18 igrača putovati u Gruziju", ističe Malkočević.

Pored Gruzije protivnik našoj selekciji su i reprezentacije Rusije i Italije.

"Očekuje nas stvarno teška grupa i to je za nas svakako izazov. Prethodne dvije generacije su pokazale da se možemo nositi i sa kvalitetnijim reprezentacijama, malo nam je nedostajalo da se domognemo Evropskog prvenstva. Nadam se da će ovaj put svi biti zdravi, da se u ovih mjesec dana u svojim klubovima što bolje pripreme i da još jednom pokušamo ostvariti taj rezultat koji svi čekamo. Ovaj elitni krug je naša mjera, ali želimo na Evropsko prvenstvo, nadam se da će se neke stvari poklopiti i da će sreća jednom otići na našu stranu", nada se selektor kadetske reprezentacije.

Našim omladinskim selekcijama uvijek "malo" fali za taj ključni iskorak.

"Mi se ne možemo žaliti na broj okupljanja koji ovi igrači imaju, moramo znati gdje je naše mjesto u omladinskom fudbalu u Evropi, većina je zemalja ispred nas, realno u svim segmentima. Najveći je problem rad u našim klubovima, nije to dovoljno za jedan veći nivo.Ovi igrači koji dođu sa strane oni čine prevagu, mi imamo dosta talentovane djece, ali treba podići nivo rada, da bi se nosili ravnopravno s najboljim", kazao je za SportSport.ba Sakib Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi