Napadačica SFK 2000 Sarajevo za SportSport.ba

"Za moje golove zasluge pripadaju trenerici i saigračicama"

D. Kurbegović

Nogometašice sarajevskog SFK 2000 u posljednjih 14 godina osvojile su 14 puta prvenstvo i 13 puta Kup BiH. Podatak koji govori o totalnoj dominaciji Sarajki u ženskom nogometu, danas je u Zenici klub iz Sarajevo to ponovo potvrdio. Izabranice Samire Hurem pobijedile su Radnik iz Bijeljine rezultatom 6:0, te tako osvojile Kup BiH s nevjerovatnim podatkom, da nisu primili nijedan gol, a postigli su čak 41 u samo četiri utakmice.

Jedan od najzaslužnijih za ovogodišnje rezultate i potvrdu dominacije Sarajki u našem nogometu je 24-godišnja napadačica Armisa Kuč. Ova reprezentativka Crne Gore u ovoj sezoni Premijer lige i Kupa postigla je 51 gol, što će teško ikada ponoviti jedna nogometašica u našoj zemlji.

Nakon osvajanja trofeja Kup-a, razgovarali smo sa ovom sjajnom napadačicom.

"Utakmica je bila pomalo teška, ali smo pokazali smo i danas svoju dominaciju. Mi mnogo više treniramo od naših konkurenata i zato i jesmo tako dominantni u odnosu na druge ekipe. Mislim da može u narednoj sezoni napraviti iskorak u Evropi, te se nadam da se možemo plasirati u šesnaestinu ili osminu finala Lige prvaka", nada se Kuč.

Ove sezone je postigla 51 gol, ali ne razmišlja još o promjeni sredine.

"Tajna uspjeha i davanja golova leži u mojim saigračicama i trenerici Samiri Hurem, bez njih ja ovo sama ne bih ništa mogla postići.Kada je u pitanju ženski nogomet u BiH na mnogo je većem nivou nego u Crnoj Gori, a o promjeni sredine još ne razmišljam, vidjet ćemo šta će se dešavati u narednom periodu", kazala je Kuč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi