Za predsjednika UO kandidovali se Adilović i Demiri

Konačno održana Skupština NK Čelik

Za predsjednika UO kandidovali se Adilović i Demiri

D. Kurbegović

Večeras je u prostorijama kluba s Bilinog polja konačno održana sjednica Skupštine NK Čelik iz Zenice. Nakon što u prva dva puta nije bilo kvoruma, večeras je po Statutu kluba trebalo da bude tek nekoliko delegata kako bi se sjednica i održala, na kraju od 37 delegata večeras je prisustvovalo njih 25.

Sjednica je trajala oko sat i po, a kao najznačajnije stvari koje su se desile bile su imenovanje novog Komiteta za hitnost, kandidatura dvojice delegata za predsjednika Upravnog odbora, zaključak o iznosu godišnje članarine za delegate Skupštine, te razrješavanje dužnosti delegata ovog tijela onih, koji već duže vrijeme ne dolaze na sjednice i one koji podnijeli ostavku.

Budući da je dosad Komitetom za hitnost mimo Statuta kluba i imenovanja Skupštine rukovodio trojac Kalušić-Beganović-Nuhagić, ovaj Komitet je razriješen dužnosti te je imenovan novi po Statutu u sastavu predsjednik Skupštine (Damir Brdarac), v.d. direktora kluba (Adnan Nuhagić), te član Skupštine (Mirnes Isaković), koji je glasanjem imenovan od delegata Skupštine, oni će do imenovanje nove Uprave rukovoditi klubom s Bilinog polja

Kada je u pitanju kandidatura za novog Predsjednika Upravnog odbora, svoju kandidaturu predao je Ševko Adilović, te je od strane delegata Harisa Sirče predložen i drugi kandidat Asim Demiri. Ova dvojica kandidata u roku od sedam dana napismeno moraju dostaviti svoje planove i ciljeve, a za sedam dana biće nova sjednica Skupštine na kojoj će se odlučivati o kandidaturi pomenute dvojke ili nekog trećeg kandidata, ako se u međuvremenu pojavi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Skupština kluba donijela je odluku koja je jednoglasno podržana, da svaki član ovog tijela mora u roku od sedam dana uplatiti iznos od 100 KM za godišnju članarinu, koja se mora uplaćivati svake godine. Također usvojene su ostavke petorice članova Skupštine (Hajrudin Zlatarević, Mladen Simić, Denis Bojinović, Hajrudin Kruškić i Edin Skejić), dok će se razmatrati i status delegata Mehmeda Čolaka, koji zbog zdravstvenih problema ne može dolaziti na sjednice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi