Za Sarajevo nema odmora, započele pripreme za Slobodu

Odrađen trening u Butmiru

Za Sarajevo nema odmora, započele pripreme za Slobodu

Nakon što su u večernjim satima jučerašnjeg dana remizirali sa Širokim Brijegom (2:2), za fudbalere Sarajeva nije bilo odmora u gostom takmičarskom rasporedu. 

Izabranici Mehmeda Janjoša su u poslijepodnevnim satima odradili napornu trenažnu jedinicu u Trening centru u Butmiru, a za Sarajevo je dobra vijest što su svi igrači bili u mogućnosti trenirati maksimalnim intenzitetom. 

Trening je prošao u dobroj atmosferi sa velikim brojem razgovora i analiza utakmice sa Pecare, kako bi se otklonili određeni nedostaci u igri uoči predstojeće domaće utakmice protiv Slobod koja je na rasporedu 1. oktobra.  

Kapitensku traku u utakmici protiv Širokog Brijega je nosio mladi defanzivac Marko Mihojević. 

"Utisci sa utakmice protiv Širokog Brijega su zaista odlični. Nositi kapitensku traku u klubu kao što je Sarajevo je jedna velika čast. Odigrali smo izuzetno dobru utakmicu, osvojili smo bod poslije šest-sedam godina. Zaslužili smo, imali smo i igrača manje, ali na kraju smo izdržali", kaže Mihojević.

Saša Novaković je uoči treninga izjavio da je sretan zbog gola na Pecari. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je što sam postigao prvi gol. Jako sam sretan zbog toga. Ipak, ostaje žal jer smo, prema mom mišljenju, prvi gol primili neregularno gdje je kod tog skoka bio čisti faul. Nismo se predavali. Taj gol nas nije presjekao, vratili smo se iz velikog minusa i poveli sa 2:1. Borili smo se u drugom poluvremeu, šteta što nismo sačuvali taj rezultat, ali i bod je velik u ovoj utakmici", kazao je Novaković u razgovoru za klupsku stranicu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi