Zaboravljeni Svraka pronašao novi angažman
EPA

Ima novi klub

Zaboravljeni Svraka pronašao novi angažman

Novi hrvatski prvoligaš Rudeš nova je destinacija u karijeri bivšeg bh. reprezentativca Muamera Svrake (29).

Svraka se u protekla dva mjeseca vodio kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa sarajevskim Olimpikom, a svoju karijeru će nastaviti u Hrvatskoj, gdje će u narednom periodu nastupati za Rudeš.

Fudbaler koji je svojevremeno igrao za reprezentaciju BiH predstavljat će pojačanje za Rudeš u veznom redu, a ovo mu je ujedno povratak u hrvatsku nogometnu zbilju. U periodu od 2015. do 2016. godine je nastupao za Istru.

"Morali smo čekati kraj prijelaznog roka da igrači koji su nam došli zadnjih dana postanu slobodni. U svakoj liniji dobili smo iskusnijeg igrača, Barbarića u odbrani, Svraku u vezi te Fazlija i Budimira u napadu. Oni će sigurno pomoći mladim igračima da što bezbolnije prođu ovu sezonu i pomognu u borbi za opstanak u ligi", kazao je za Sportske novosti sportski direktor Mario Brkljača.

Podsjetimo, Svraka je ponikao u Željezničaru za koji je svojevremeno kao kapiten odigrao preko 100 utakmica. Imao se priliku okušati i izvan evropskog tla, tačnije u Iranu gdje je igrao za Paykan, te u Indoneziji za Semen Padang. 

Nakon nepunih osam kola Rudeš se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli s tri remija i četiri poraza. U sljedećem kolu ide na teško gostovanje Dinamu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi