Zabrinjavajuće: Papetovi napadači "poste"

Zajednički su na terenu proveli 772 minute

Zabrinjavajuće: Papetovi napadači "poste"

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine neslavno je počela kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku. 

Reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su na Bilinom polju od 140. reprezentacije svijeta. Kipar je nakon dvije godine posta upisao prvu pobjedu. Pogodak za naš najbolji tim postigao je Vedad Ibišević, a to je bio jedini pogodak Ibiševića od početka sezone u zvaničnim utakmicama. 

Kvalifikacije smo otvorili sa dva napadača ili kako to Sušić voli reći četiri, obzirom da naš selektor u napadače ubraja i Edina Višću, te Izeta Hajrovića, iako je evidentno da oni to nisu. Ono što Sušića može brinuti jeste golgeterska forma naših napadača u nacionalnim šampionatima.

Edin Džeko odigrao je ove sezone četiri utakmice za Građane, ali put do gola protivnika nije uspio pronaći. Džeko je dva puta bio u početnom sastavu Manuela Pellegrinija, na premijeri protiv Newcastle Uniteda i u narednom kolu protiv Liverpoola, dok je priliku sa klupe dobio u susretima sa Stokeom i Arsenalom. Na terenu je proveo 201 minutu, ali mrežu nije zatresao. 

Ništa bolje ne stoji ni Vedad Ibišević u Stuttgartu. Odigrao je tri utakmice ove sezone. Bio je starter u sva tri nastupa, a skupio je 225 minuta. Protiv Borussije Mönchengladbach i Kolna odigrao je svih 90 minuta, dok je u subotu na Allianz Areni igru napustio nakon prvih 45 minuta susreta. 

Werder Bremen, Izeta Hajrovića nakon tri odigrana kola ima tri remija, a naš reprezentativac skupio je tri nastupa. Dva puta bio je starter, protiv Herthe i Hoffenheima, dok je protiv Bayera iz Leverkusena priliku dobio u drugom poluvremenu. Hajrović je do sada skupio 166 minuta, ali ni on nije postigao niti jedan pogodak ove sezone. 

Edin Višća sa svojim Istanbulom odigrao je dvije utakmice u turskoj Superligi, ali ni četvrti napadač selektora Sušića put do mreže nije pronašao. Višća je na terenu proveo svih 180 minuta i niti jednom nije izmijenjen. 

Mreže protivnika za naše napadače su začarane. Ukupno su odigrali 12 utakmica i zajednički skupili 772 minute. Podatak koji mora zabrinuti selektora Sušića, iako Pape često ističe kako mu forma nije pretjerano bitna, te da ista ništa ne znači. 

Ništa bolje ne stoje ni ostali reprezentativci Bosne i Hercegovine, a najbolje ide fudbaleru Širokog Brijega, Goranu Zakariću koji je mreže protivnika tresao tri puta ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Hajdukov dvojac Sušić-Vršajević upisao je po jedan pogodak. Vršajević je sinoć pogodio protiv Pjesnika iz Kranjčevićeve, dok je Sušić pronašao put do mreže u velikom derbiju protiv zagrebačkog Dinama. Pored njih trojice sa posljednjeg Papetovog spiska u strijelce se još upisao i Kubanov Toni Šunjić. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.