Zabrinutost za fizički integritet službenih lica Lige 12

Sudije zabrinute nakon incidenta u Širokom Brijegu

Zabrinutost za fizički integritet službenih lica Lige 12

O. Lekić

Komitet za sudije i Sektor za takmičenje NS/FS BiH su proteklog vikenda održali sastanak sa sudijama BHT PL BiH te izvršili redovno kontrolno fitnes testiranje, navedeno je na službenoj stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na sastanku su analizirane utakmice prvih 11 kola prvenstva i Kup-a BiH a razgovarano je i o sigurnosnoj siuaciji, posebno nakon pokušaja napada na službena lica poslije utakmice Široki Brijeg-Sarajevo.

Izražena je duboka zabrinutost zbog ovog događaja, kao i strah za fizički integritet službenih osoba, posebno na utakmicama u organizaciji NK Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sudije BHT PL insistiraju na tome da organizatori utakmica kao i bezbjedonosne strukture učine sve kako bi ih zaštitili i omogućili da na profesionalan način obavljaju svoju dužnost. U slučaju da se ovakvi incidenti ponove, biće prinuđeni zatražiti zaštitu i od međunardnih fudbalskih organizacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi