"Zadovoljan sam, ovi igrači su budućnost bh. fudbala"

Sakib Malkočević nakon pobjede nad Belgijom

"Zadovoljan sam, ovi igrači su budućnost bh. fudbala"

M. Šljivak

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati na Evropskom prvenstvu. Iako smo danas razbili Belgiju s 3:0, te prije nekoliko dana Rumuniju s 1:0, poraz od Škotske u prvom kolu nas je koštao plasmana na završni turnir.

Selektor Sakib Malkočević je zadovoljan nastupom na turniru, a naročito pobjedama nad favoritima.

"Iako smo bili bez tri igrača iz prethodnog meča, odigrali smo veoma dobro. Na vrijeme smo dali pogodak. Belgijanci su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa, što nam je otvorilo dosta prostora u napadu pa smo postigli još dva gola. Zadovoljan sam našim nastupom na turniru. Ostavili smo iza sebe dva favorita. Ovi igrači su pokazali karakter i na njih se treba obratiti pažnja u budućnosti", rekao je nakon meča s Belgijom selektor Sakib Malkočević.

Naši momci su završili drugi u grupi sa šest bodova iza Škotske koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.