Varešanović nakon Borca:

"Zadovoljni smo bodovnim saldom u prvih pet utakmica"

Olimpic je u 5. kolu BH Telecom Premijer lige u trećem nastupu na domaćem terenu upisao treću ovosezonsku pobjedu.

Nakon teškog poraza u prvom kolu od Željezničara fudbaleri Mirze Varešanovića upisali su tri pobjede i jedan remi, te se nalaze u gornjem domu premijerligaške tabele.

"Sigurno je da ni ova igra nije ni blizu te neke igre koju bih ja želio da Olimpic igra. Međutim, to je jedan veliki proces, treba dosta vremena da bi se napravila prava ekipa, da igraju onako kako mi želimo. Ipak, nakon utakmice sa Željom u svakoj narednoj se vidjelo da napredujemo i da to ide ka bolje, to je najbitnije", rekao je Varešanović nakon visoke pobjede nad Borcem.

"U prvom poluvremenu mi jesmo imali neku jalovu inicijativu. Dali smo gol iz jedne kontre, ali isto tako Borac je imao priliku da postigne gol. U drugom poluvremenu smo napravili izmjene koje su donijele jači ritam, da naša igra izgleda drugačije, opasnije, jer smo sve prema naprijed radili jako dobro. Isto tako kod rezultata 1:1 Borac je imao jednu – dvije poluprilike, prilike, tako da se utakmica vrlo lako mogla okrenuti u drugom pravcu. Ipak, bez obzira na sve mislim da je ovo sigurno zaslužena pobjeda Olimpica i čestitao bih svojim igračima na igri i rezultatu", poručio je šef tručnog štaba Olimpica, a potom se vratio i na utakmicu prošlog kola u kojem u Vukovi remizirali na gostovanju kod Zvijezde.

"Vraćam se na utakmicu u Gradačcu, gdje smo drugo poluvrijeme igrali na terenu koji je bio natopljen vodom, a gdje su igrači puno snage izgubili. Danas su se vratili na pravi način i pokazali karakter i sve ostalo, i još jednom im čestitam", kazao je strateg najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Varešanović na početku ove sezone zbog suspenzija i povreda nikako da sastavi najjači tim kojim raspolaže.

"Od početka imamo problema sa igračima što se tiče povreda, što se tiče kartona, što se tiče radnih dozvola. Međutim, u ovih pet utakmica zadovoljni smo rezultatima Olimpica, bodovnim saldom, a ja se nadam da će u to u narednom periodu biti sve bolje i bolje", reko je Varešanović na kraju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.