Zahvaljujući njima Velež je ponovo Premijerligaš

Juniori Veleža u Premijer ligi

Zahvaljujući njima Velež je ponovo Premijerligaš

Juniorski tim Veleža nedavnom pobjedom na završnom turniru Omladinske lige BiH plasirao se u Premijer ligu koja će u narednoj sezoni brojati 14 klubova. 

Rođeni su prethodno osvojili prvo mjesto u Federalnoj omladinskoj ligi – grupa Jug. Tim koji predvodi nekadašnji fudbaler Alen Pajić superiorno je prvi prošao kroz cilj, što je obradovalo navijače koji dugo već čekaju na sličan uspjeh neke od Veležovih kategorija kad je u pitanju državni nivo. 

“Igrači zaslužuju sve pohvale jer su od početka sezone bili profesionalci i vrijedno radili. Uprava im je omogućila idealne uslove za rad, a to se na kraju vratilo u vidu plasmana u Premijer ligu. U narednoj sezoni želimo biti bolji nego u nedavno završenoj, te u Premijer ligi igrati zapaženu ulogu”, kaže Pajić. 

Vjeruje i da uspjeh junior neće proći nezapaženo.

“Mladići su pokazali da imaju potencijal i da mogu u budućnosti biti dio prvog tima. Nadam se da će ih klub pripaziti i da će neki uskoro potpisati ugovore. Neki su još ranije potpisali”, dodaje zadovoljni Pajić. 

Kaže i da mu se svidjela ideja nekih klubova koji namjeravaju formirati B ili rezervne timove. 

“To je odlična stvar i recept iz velikih klubova. Time bismo zaustavili selidbe igrača u manje klubove u kojima oni obično stagniraju jer su uslovi i kvalitet u tim rangovima dosta lošiji”, smatra Pajić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi