Zajko Zeba čuva Slobodu na vrhu Premijer lige

Majstorija za pobjedu

Zajko Zeba čuva Slobodu na vrhu Premijer lige

Tuzlanska Sloboda će i nakon kompletnog 17. kola ostati lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine zahvaljujući pobjedi ostvarenoj u Prijedoru nad domaćim Rudarom (1:0).

Utakmica u Prijedoru je odigrana bez prisustva gledalaca, što je bila olakšavajuća okolnost za goste iz Tuzle. Crveno-crni su bolje otvorili me, zaprijetili su preko Veselinovića i Stjepanovića, ali se rezultat nije mijenjao.

Najbolju priliku za Rudar imao je Kunić u finišu prvog poluvremena. Fudbaler Prijedorčana je šutirao, ali je Pirić zaustavio njegov udarac.

Mreže su mirovale sve do 80. minute, kada je postignut jedini gol na meču. Zajko Zeba se još jednom pokazao kao spasitelj Slobode, lijepo je pogodio iz slobodnog udarca i donio Tuzlacima nova vrijedna tri boda.

Oslabljeni Široki Brijeg je na gostovanju u Vitezu osvojio samo bod protiv ekipe istoimenog domaćina. Vitez je poveo u šestoj minuti preko Velibora Đurića, da bi četiri minute kasnije Kresinger vratio stvari na početak i pogodio za 1:1.

Do kraja utakmice su Širokobriježani bili bolji tim na terenu, ali su obje ekipe imale svoje šanse da dođu do pobjede. Na kraju se ispostavilo da je rezultat iz 10. minute bio i konačan rezultat utakmice.

Premijer liga, 17. kolo:

Rudar - Sloboda 0:1 (Zeba 80')
Vitez - Široki Brijeg 1:1 (Đurić 4' / Kresinger 10')

RUDAR: Kozić, Šodić, Burazor, Radoja, Pekija, Miloš, Milutinović, Jovičić, Pejić, Mrkić, Kunić.

SLOBODA: Pirić, Škahić, Efendić, Zeba, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović, Kiso.

VITEZ: Tirić, Jurić, Muminović, Pezo, Livančić, Vidović, Pilipović, Barišić, Kapetan, Anastasov, Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Pandža, Barišić, Krstanović, Baraban, Landeka, Ćorluka, Kožulj, Ajayi, Bralić, Kresinger.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.