Zajmović donio pobjedu B timu Želje protiv Slavije

Minimalna pobjeda izabranika Milomira Odovića

Zajmović donio pobjedu B timu Želje protiv Slavije

S. Mlaćo

Danas su na pomoćnom terenu stadiona Grbavica snage odmjerili "B" tim Željezničara i Slavija iz Istočnog Sarajeva, a Plavi su slavili sa minimalnih 1:0 pogotkom Dženana Zajmovića.

Željo je bolje otvorio meč, ali se Slavija nije branila, pa su gledaoci mogli vidjeti otvoren meč.  U 12. minuti Zec izlazi sam pred golmana Slavije, ali pogađa samo stativu.  Tri minuta kasnije Berjan na drugoj strani pokušava, međutim Bobić je siguran.

U 25. minuti Beganović iz slobodnjaka šutira preko gola, da bi do kraja vidjeli pokušaje Veljovića i Pušare, ali su obojica bili neprecizni. Beganović je u posljednjoj minuti prvog poluvremena imao sjajnu priliku, međutim ostalo je 0:0.

U drugom poluvremenu bolja igra Željezničara, a tri sjajne prilike imao je Ajdin Mujagić koji definitivno nije imao svoj dan. Pobjedu "B" timu Željezničara koji sa klupe predvodi Milomir Odović donio je u 60. minuti Dženan Zajmović koji je izašao sam pred golmana Buturovića i postigao jedini pogodak na ovom meču.

Slavija je do kraja bila bezopasna i ostalo je 1:0.

Prijateljska utakmica:

FK Željezničar "B" - FK Slavija Istočno Sarajevo 1:0 (0:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar "B": Bobić, Blagojević, Hasanović, Stanić, Zec, Zajmović, Beganović, Žerić, Šehić, Hrvanović, Kurtović. Još su igrali: Taty, Mujagić, Bekrić...

FK Slavija: Buturović, Antić, Popović, Marković, Cicović, Hasković, Babić, Veljović, Berjan, Pušara, Stojanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi