Harden nezaustavljiv, Houston prejak za Netse

Spursi u finišu slomili Maverickse

Harden nezaustavljiv, Houston prejak za Netse

Houston Rocketsi su u svom Toyota Centru dočekali Brooklyn Netse i slavili rutinsku pobjedu rezultatom 117:103.

Netsi su i u ovom susretu bili bez ponajboljeg igrača D'Angela Russella koji se još uvijek oporavlja od operacije koljena, pa je teško bilo očekivati da mogu iznenaditi Rocketse.

Houston je od samog starta krenuo furiozno, baš kao i James Harden. Tako su Rocketsi već u drugoj polovini prve dionice stigli do plus 21.

Netsi su samo krajem druge i početkom treće dionice uspjeli, koliko-toliko, namučiti Houston i u jednom trenutku smanjiti deficit na samo četiri poena.

Ipak, ni tada pobjeda Houstona nije došla u pitanje. Domaći počinju igrati ozbiljnije i odmah prave veliku seriji i ponovo dolaze do prednost od 20-ak razlike, što je bilo dovoljno za lagan finiš susreta.

U ekipi Houstona još jednu sjajnu partiju je pružio James Harden koji je upisao 37 poena, 10 skokova i osam asistencija, uz po dvije blokade i ukradene lopte. Odličan je bio i Clint Capela sa 20 poena, dok je 13 dodao Anderson.
Kod Brooklyna je jedini raspoložen bio Isaiah Whitehead sa 24 poena, 14 je dodao Dinwiddie, a 13 LaVert.

Oporavljeni Tony Parker je svoj ovosezonski debi upisao u pobjedi svojih San Antonio Spursa nad Dallas Mavericksima rezultatom 115:108.

Spursi su bolje otvorili susret u Dallasu, ali domaći stižu do blage prednosti prije kraja prve četvrtine.

Dallas je nastavio sa dobrom igrom i u drugom periodu pa se na odmor otišlo prednošću domaćih (53:46).

Ipak, Spursi polovinom treće dionice stižu do prednosti, a u četvrtoj prelamaju susret i slave pobjedu.

Sjajnu partiju u pobjedničkoj ekipi je pružio LaMarcus Aldridge koji je upisao double-double učinak sa 33 poena i 10 skokova. Odličan je bio i Gasol sa 25 poena, dok je do double-doublea stigao i Anderson sa 12 poena i 10 skokova.
U ekipi Dallasa su se istakli Wesley Matthews i rookie Dennis Smith Jr. sa po 19 poena.

Top Komentari

Topnik
Ludjak.. :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi