Veliko pojačanje Mostaraca

Zakarić: Uz pomoć publike možemo izbaciti Širak

D. Kurbegović

Goran Zakarić je bivši kadetski, juniorski, mladi, te povremeni seniorski reprezentativac BiH i sa svoje 22 godine ima skoro 150 nastupa u BHT Premijer ligi BiH.

Krilni napadač zagrebačkog Dinama u ovom prijelaznom roku stigao je na posudbu u Zrinjski, te će predstavljati veliko pojačanje za ekipu koju s klupe predvodi Vinko Marinović. 

"Dok sam boravio u Širokom Brijegu, često sam dolazio u Mostar i poznajem dobro ekipu Zrinjskog.  Došao sam da im pomognem da ostvarimo ciljeve, a to je da izborimo Evropu. Nažalost nisam bio spreman za prvu utakmicu u Armeniji, zbog povrede zadnje lože u prijateljskoj utakmici protiv Željezničara. Međutim, ja sam radio sve ovo vrijeme, trenirao sam i nadam se da ću istrčati u četvrtak Pod Bijeli brijeg, te da negativan rezultat pretvorimo u pozitivan i prođemo dalje. Publika je ovdje nositelj i 12 igrač, vjerujem da ćemo uz njihovu podršku i naš maksimum nadoknaditi deficit od dva gola razlike", nada se Zakarić.

Zakarić ističe da je cilj Zrinjskog biti u vrhu tabele. 

"Zrinjski je uvijek u borbi za prvo mjesto, naš cilj je biti u vrhu, te kroz prvenstvo ili Kup izboriti Evropu. Sad će i izvlačenje za narednu sezonu, ali mi ćemo ići iz utakmicu u utakmicu, nadam se da ću biti zdrav, imamo dobru ekipu, te da ukoliko svi budemo zdravi možemo se boriti za prvo mjesto. Poziv u reprezentaciju je ostvarenje mog sna i svakog igrača koji se bavi ovim sportom, nadam se da ću se igrama u Zrinjskom vratiti u reprezentaciju BiH, to mi je velika želja", kazao je za SportSport.ba Goran Zakarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.