Zanimljiva završnica u Prvoj ligi RS: Leotar ili Rudar?

Ko će u Premijer ligu?

Zanimljiva završnica u Prvoj ligi RS: Leotar ili Rudar?

A. Beganović

Četiri kola prije kraja sezone jasno je da će trku za titulu prvaka Prve lige Republike Srpske i plasman u Premijer ligu voditi Leotar i Rudar Prijedor.

Dva kluba, koja su na kraju prošle sezone napustila elitu sad vode grčevitu borbu za povratak među premijerligaše. 

Naredno 23. kolo moglo bi da bude odlučujuće, jer u Prijedoru će igrati upravo Rudar i Leotar. Trebinjci trenutno imaju dva boda prednosti, pa bi njima u  predstojećem derbiju odgovarao i neriješen rezultat.

"Mi ćemo pričati na terenu u subotu. Želimo da na našem stadionu pokažemo da smo kvalitetniji protivnik. Nama je u igri samo pobjeda, jer bi onda imali bod više i sve u svojim rukama", kaže kapiten Rudar Prijedora Vedran Kantar.

Nakon derbija sa Leotarom Rudar ide u goste Sutjesci u Foču, nakon toga dočekuju Kozaru i na kraju će poslijednjih 90 minuta sezone da odigraju u Tesliću protiv Proletera.

Leotar ima nešto povoljniji raspored, jer poslije Prijedora  dočekuju Krupu, zatim idu u goste Tekstilcu i na kraju dočekuju Podrinje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Naredna utakmica u Prijedoru bit će ključna za nas. Pobjedom bi riješili sve dileme oko naslova, dok bi i remijem napravili pravu uvertiru za titulu i za povratak u Premijer ligu. Mi ćemo sve učiniti da slavimo u gostima kod Rudara. Imamo do utakmice još dosta vremena da se kvalitetno pripremimo", kazao je napadač Leotara Lazar Zečević.

Na kraju dodajmo da su Kozara i Krupa lošim rezultatima u posljednje vrijeme umanjili svoje izglede da se na kraju sezone mogu dokopati vrha tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.