Samokritični Miralem Pjanić:

"Žao mi je, razočaran sam svojom igrom"

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u fudbalu, učesnik ovogodišnjeg takmičenja, poražena je s 2:1 na Bilinom polju od Kipra, od 140. selekcije svijeta sa posljednje FIFA rang liste.

Nakon vodstva od 1:0 gosti su sasvim zasluženo stigli do totalnog preokreta, a Zmajevi su na kraju mogli do boda, ali je Miralem Pjanić promašio jedanaesterac, tačnije gostujući golman je odbranio njegov udarac sa bijele tačke.

"Nemam šta reći, teško je. Mislim da je bila loša utakmica. Tu prije svega mislim na sebe, ne samo zbog promašenog penala nego iz zbog činjenice da na terenu nisam uspio naći pravu poziciju da se dokažem. Krećem prvo od sebe, preuzimam odgovornost za ovu utakmicu. Žao mi je, prije svega zbog saigrača i publike. Prva je utakmica, loše smo startovali, sad moramo uzimati bodove na strani. Ništa nije gotovo, tek je prva utakmica, ali neće biti lako. Još jednom ponavljam, žao mi je, razočaran sam prije svega svojom igrom, a ni kao ekipa nismo nešto odradili", rekao je Pjanić nakon utakmice.

Vezni red fudbalske reprezentacije BiH odavno nije bio mlađi, a osjetio se nedostatak Misimovićevog iskustva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kad imaš iskusne igrače na terenu tada smo vše smireni, ne idemo 100 na sat nego malo se i stane na loptu. Igrali smo protiv reprezentacije, koja kad se realno gleda ne može nama parirati, ali to nismo dokazali", istakao je veznjak našeg nacionalnog tima i fudbaler Rome.

"Dobro smo počeli utakmicu, brzo smo dali gol. Kasnije smo malo stali, stagnirali, ali smo imali neke prilike da damo gol. Teško je. Na 1:1 su nam dali gol iz kontre. Na kraju što više pričam nemam šta pametno reći poslije ovoga", kazao je vidno razočarani Mire.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.