Započeo turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih saveza

Učestvuje deset reprezentacija

Započeo turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih saveza

S. Mlaćo

Jučer je u Vitezu započeo turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, a sve u organizaciji Nogometnog saveza Federacije naše zemlje.

Domaćin prvenstva je NS SBK/KSB, a na turniru učestvuje deset reprezentacija podijeljenih u dvije grupe, te oko 250 mladih nogometaša.

Turnir su otvorile reprezentacije NS SBK/KSB i NS TK, a domaćini NS SBK/KSB slavio je sa 1:0, pogotkom u drugom poluvremenu koji je postigao Dario Ivoš.

Nešto kasnije pioniri NS SBK/KSB sa 5:0 demolirali su FS BPK, a strijelci su bili po jednom Haris Konjalić i Dario Ivoš, dok je het trick djelo Zinedina Mašića, člana NK Iskra.

Turnir se nastavlja već danas, a u četvrtak je  planiran i susret za treće mjesto te finalni meč. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi