Midhat Sarajčić djelomično zadovoljan

"Zar su prvaci drugih liga bolji od jedanaestog u PL?"

Direktor NK Travnik i delegat Skupštine N/FSBiH iz Srednjebosanskog kantona Midhat Sarajčić bio je jedan od onih koji su smatrali da je način smanjenja lige na dvanaest klubova trebao biti drugačiji, to jest postepen.

"Ja nisam bio protiv ove odluke jer podržavam smanjenje lige, međutim smatram da nije izglasan najbolji način. Po meni bi najbolje bilo da je skraćenje išlo postepeno, da prvu godinu bude 14 klubova a naredne 12", rekao je Sarajčić i dodao:

"Ako ćemo pričati o kvaliteti lige, ispada šest klubova iz Premijer lige i pitam se: Zar su kvalitetniji prvaci drugih liga od ovog jedanaestog ili dvanaestog? Međutim, delegati su donijeli odluku i mi je poštujemo".

Sarajčić je bio jedan od dvojice delegata Skupštine koji je prilikom glasanja ostao suzdržan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.