Zašto Husić najavljuje odlazak iz Slobode?

Sloboda ostaje bez predsjednika?

Zašto Husić najavljuje odlazak iz Slobode?

M. Šljivak

Predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Azmir Husić najavio je odlazak iz ovog kluba, a ova vijest kao bomba odjeknula je Tuzli, ali i u Bosni i Hercegovini.

Čovjek koji je Slobodu digao iz ponora, te je podigao do samog vrha Premijer lige Bosne i Hercegovine, odlučio se na ovakav korak, jer Grad Tuzla nije imao sluha za njegove vizije.

Do prije sedam dana Husić je imao viziju evropske Slobode. Bio je spreman podići tim na najveći mogući nivo, ali zahvaljujući nerazumjevanju gradskih vlasti, koje očigledno nemaju sluha za velike planove, odlučio je da "digne sidro".

Prvo čovjek Slobode uspio je navijačima ovog kluba vratiti ponos, ulagao je vlasititi novac, ali izgleda da je i njemu prekipjelo. Za još jedan iskorak trebala mu je podrška i od onih koji se već godinama zaklinju u Slobodu, ali ista je izostala.  

Očigledno je da u Tuzli nisu željeli da prate Husićeve planove. Raznim anonimusima očigledno odgovara da je velikan iz Tuzle na aparatima i da sport ne funkcioniše. Tako se prije nekoliko godina ugasio Košarkaški klub Sloboda, a i fudbalski klub je bio na ivici raspada, sve do dolaska Husića, koji je napravio ogroman posao.

Vratio je ekipu na vrh. Navijači su se vratili na Tušanj. Fantastično je bilo gledati ispunjen tuzlanski stadion, što je do prije nekoliko godina bilo nezamislivo.

Uzalud je Husić okupio sjajan tim oko sebe predvođen Sabahudinom Vugdalićem, uzalud je doveo sjajne igrače, osigurao im je vrhunske uslove, što su mu oni vratili igrama na terenu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imao je velike planove. Želio je graditi evropsku Slobodu, nije štedio ni ti vlastiti novac, a niti vrijeme za Slobodu, alisu ga u tome onemogućili, oni kojima je očigledno svejedno za tuzlanski sport i koji gledaju samo vlastite interese.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.