"Zatečen sam, ali iz Radnika nosim lijepe uspomene"

Nebojša Milošević za SportSport.ba

"Zatečen sam, ali iz Radnika nosim lijepe uspomene"

Bh. sportsku javnost je danas iznenadila vijest da je Nebojša Milošević napustio klupu Radnika iz Bijeljine, s kojim je bilježio veoma dobre rezultate u ovoj sezoni Premijer lige.

Ovaj 43-godišnji srbijanski stručnjak je u razgovoru za SportSport.ba poručio da je i sam pomalo iznenađen što neće dočekati kraj sezone na klupi Radnika, koji još uvijek ima realne šanse da se domogne Evrope. 

"Iskren da budem, i meni je iznenađujuće i pomalo sam zatečen što je došlo do ovoga jer to zaista nisam planirao i očekivao. Lijepo mi je bilo u Bijeljini svih ovih mjeseci, sa predsjednikom kluba Mladenom Krstajićem sam od prvog dana do danas imao perfektnu komunikaciju, uostalom kao i sa svima u klubu, igračima, medijima... Jučer sam sa predsjednikom sjedio četiri ili pet sati i pričali smo otvoreno i iskreno. Naša zajednička ocjena je bila da smo izborili cilj plasmanom u Ligu za prvaka, da igramo kvalitetno i da smo možda zaslužili više bodova u ovoj Ligi za prvaka. Međutim, to što nismo pobijedili nijednu od tih sedam utakmica bio je i povod za naš razgovor. Predsjednikov prijedlog je bio da se smjenom trenera napravi jedna šok terapija, a ja sam to prihvatio tako da možemo reći da se radi o sporazumnom prekidu saradnje", započeo je Milošević, koji je potom nastavio:

"Ponosan sam na period koji sam proveo u Radniku. Kada sam dolazio u klub, cilj nije bio da se plasiramo u Evropu već da izborimo mjesto među najboljih šest ekipa i da se domognemo Lige za prvaka. Malo mi je žao što neću dočekati kraj sezone na klupi, jer ostala su još samo tri kola, a mi smo četvrti na tabeli, imamo realne šanse za Evropu i igrat ćemo u finalu Kupa Republike Srpske. Moram da kažem da su četiri poraza u Ligi za prvaka došla od objektivno boljih ekipa nego što je Radnik, koliko god meni ovaj klub bio drag, ali siguran sam da smo u tim utakmicama na terenu zaslužili mnogo više od toga. Kada već više nisam trener Radnika, do kraja sezone ću biti navijač ovog kluba i vjerujem da u preostalim utakmicama možemo ispuniti zacrtane ciljeve".

Miloševiću je ovo bio prvi angažman u bh. fudbalu, a ističe da se prijatno iznenadio stanjem u Premijer ligi, iako je naglasio i nekoliko velikih mana.

"Iz bh. fudbala nosim lijepe uspomene. Mislim da je smanjenje lige i njena podjela na dvije podlige za prvaka i opstanak doprinijelo kvalitetu, ali i zanimljivosti takmičenja. Nadam se da će do kraja sezone sve biti regularno i proći onako kako treba. Nažalost, veliki problem u bh. fudbalu je infrastruktura i mislim da bi se to uskoro moralo podići na jedan viši nivo. Također, i u BiH je, kao i u ostalim državama na ovim prostorima, loše to što ne postoji istinski kontinuitet. Klubovi prečesto mijenjaju trenere, neki tokom sezone promijene i nekoliko Uprava, a podatak da će samo Slobodan Starčević iz Krupe 'preživjeti' cijelu sezonu na klupi svog kluba dovoljno govori o tome".

Miloševića će na klupi Radnika privremeno zamijeniti Mladen Žižović, a sada već bivši trener kluba iz Bijeljine ističe da još ne zna šta dalje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trenutno nemam neki konkretan plan jer sam, ponavljam, još uvijek zatečen. Vrijeme koje dolazi iskoristit ću za odmor i druženje sa porodicom, a onda ću tražiti novi angažman i otići 'trbuhom za kruhom', što bi rekao naš narod", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Nebojša Milošević.

Nebojša Milošević je u prošlosti radio kao glavni trener u Radu i BSK Borči, a bio je pomoćni trener u Crvenoj zvezdi i kineskom Changchun Yataiju. Radnik je preuzeo krajem augusta 2016. godine, kada je zamijenio Slavka Petrovića koji je otišao u Željezničar, a ovaj klub je predvodio na 28 utakmica i ostvario 11 pobjeda, devet remija i osam poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi