Zavrl, Ćurković i Maravić vode komitet

Čeka se još nekoliko imena

Zavrl, Ćurković i Maravić vode komitet

Na čelu komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trebao bi se nalaziti Slovenac Rudi Zavrl, dok bi UEFA i FIFA trebali predstavljati još i Dušan Maravić i Ivan Ćurković.

Komitet za normalizaciju bi trebao imati devet članova, od toga tri stranca, te šest ljudi iz bh. fudbala. Stranci će gotovo sigurno biti u sastavu Zavrl, Maravić i Ćurković, dok još uvijek nije poznato ko će sve biti predstavljen iz bh. fudbala.

Za sada su, prema našim izvorima, sigurno Darko Ljubojević i Sead Kajtaz, a u zavisnosti od zdravstvene situacije tu bi se mogao naći i Josip Katalinski. Još je uvijek neizvjesno da li će se u budućem komitetui naći Predrag Pašić ili Dragan Kulina.

UEFA i FIFA su ovih dana kontaktirale mnoga proslavaljena imena da se uključe u rješavanje problematike bh. fudbala, međutim, mnogi su odustali kada su vidjeli koliko je politika duboko ušla u bh. fudbal.

Međunarodne fudbalske federacije, na čelu sa predsjednikom FIFA Seppom Blatterom najviše bi na mjestu predsjednika N/FSBiH voljele vidjeti Ivicu Osima, koji bi prema najavama trebao biti prvi predsjednik novog N/FSBiH sa jednogodišnjim mandatom, a nakon toga bio bi izabran novi predsjednik na četiri godine i on bi trebao biti iz reda srpskog naroda.

Također, gotovo je pa sigurno kako UEFA i FIFA planiraju u sve uključiti i proslavljena imena bh. fudbala u likovima Mehmeda Baždarevića i Faruka Hadžibegića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.