Završen prvi međunarodni golmanski kamp

Završen prvi međunarodni golmanski kamp

Nakon pet dana internzivnih treninga završen je Prvi međunarodni golmanski kamp. U motelu “Bešlić” u Semizovcu, uspješno je okončan ovaj jedinstveni nogometni projekat u našoj zemlji u kojem su se na jednom mjestu okupili golmani iz cijele BiH - Velike Kladuše, Bihaća, Bosanke Otoke, Prnjavora, Banja Luke, Srebrenika, Laktaša, Brčkog, Lukavca, Tuzle, Stoca, Mostara, Breze, Fojnice, Sarajeva, ali i iz Zagreba, Bjelovara, Beograda, Austrije,Turske, Švedske, Italije i daleke Kanade. 

“Prezadovoljni smo urađenim. Nakon pet dana svi su sretni i puni utisaka otišli svojim domovima i izrazivši želju da kamp ponovo bude održan u oktobru. Sigurno je da će ovaj projekat dugo trajati i postati tradicionalan. Naravno on zahtjeva još mnogo ulaganja, a već u naredni trebalo bi biti uključeno nekoliko poznatih golmanskih imena iz BiH i regiona. Naravno nadamo se i podršci čelnika Nogometnog saveza BiH koja je prvi put izostala, kao i najboljih klubova iz naše zemlje,” kazao je Nijaz Šivšić, direktor “Management&Promotion Teama” i “Sportscouta” koji je organizirao Prvi međunarodni golmanski kamp zajedno s Adijem Musićem.

Za najprespektivije mlade golamane izabrani su Fadil Komić iz Bihaća, Nedim Fišić iz Konjica, te Manuel Hegeduš iz zagrebačkog Dinama. Najbolji u juniorskoj kategoriji bili su Azir Muminović, golman Slobode iz Tuzle i golman juniorske reprezentacije BiH, te Deni Kakša iz Bjelovara i Mohammed Balci iz Turske.

Oni su kao nagrade dobili golmanske dresove Manuela Neuera, Samira Handanovića i Ikera Casillasa. Polaznike kampa pored Musića trenirali su Mirsad Karić, bosanskohercegovački trener golmana koji svoju karijeru u Italiji, i Danijela Blagojević, trener golmana iz Beograda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.