Zbog pirotehnike bh. klubovi ponovo pune kasu N/FSBiH

Zasjedala Disciplinska komisija

Zbog pirotehnike bh. klubovi ponovo pune kasu N/FSBiH

Disciplinska komisija N/FSBiH pod predsjedavanjem Mehe Alibašića na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti.

U 20. kolu BH Telecom Premijer lige NK Čelik je novčano kažnjen sa 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, te upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

Za istu stvar kažnjen je i FK Leotar sa 3.000 KM, s tim da su navijači na Policama ubacivali i tvrde predmete na teren, pa je novčana kazna duplo oštrija u odnosu na Zeničane. 

I Zrinjski je kažnjen sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice sa Vitezom, te zbog upotreba pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača na stadionu Pod Bijelim brijegom

Zbog upotrebe pirotehnike u 21. kolu u meču protiv Zrinjskog Željeznčar je kažnjen sa 1.000 KM, dok je Sarajevo iz istih razloga kažnjeno sa 500 KM više u susretu protiv Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Identičnu kaznu kao Željezničaru Disciplinska komisija N/FSBiH  odredila je i Veležu, a razlog su organizacioni problemi utakmice i paljenje pirotehnike. 

Kada je riječ o individualnim kaznama igrač Rudar Prijedora Borislav Mikić zbog crvenog kartona u susretu sa Čelikom kažnjen je sa tri utakmice neigranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.