Zdenko Jurčević se pridružio Željku Malčiću na vrhu
Foto: Bljesak.info

Lista strijelaca u 1. ligi FBiH

Zdenko Jurčević se pridružio Željku Malčiću na vrhu

Napadač Čapljine Zdenko Jurčević nastavio je sa odličnim igrama u dresu svog kluba.

Jurčević je u šestom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine postigao svoj peti pogodak sezone i tako se na vrhu liste strijelaca pridružio Željku Malčiću koji je postio ovo kolo.

Admiru Čehajiću koji se također nije upisivao u strijelce u timu Radničkog, na drugom mjestu liste strijelaca pridružili su se Muris Pirić iz lidera Goražda, odnosno Mira Kovač iz Metalleghea iz Jajca koji su u prošlom kolu postigli svoj četvrti pogodak sezone.

Zanimljivo je da su i Kovač i Pirić bili junaci svojih klubova u minulom kolu obzirom da su bili strijelci jedinog pogotka na utakmici vrijednog tri boda. To se posebno odnosi na Kovača koji je pogodio u sudijskoj nadoknadi vremena.

Lista strijelaca 1. lige FBiH:

Pet pogodaka:

Željko Malčić
Zdenko Jurčević

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Četiri pogotka:

Admir Čehajić
Mirza Kovač
Muris Pirić

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.