Zeba: Najviše volim velike utakmice

Veznjak Slobode pred meč protiv Sarajeva

Zeba: Najviše volim velike utakmice

A. Beganović

U okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode u Travniku su u dobroj fudbalskoj predstavi savladali domaću ekipu rezultatom 3:2.

Sjajnu fudbalsku predstavu odigrali su Travnik i Sloboda, a na kraju su više razloga za slavlje imali gosti iz Tuzle koji su pobjedom stigli na korak do izlaska na evropsku scenu.

S druge strane Veziri su se porazom i definitivno oprostili od Premijer lige, a nakon jučeerašnjeg duela na Piroti za SportSport.ba je govorio veznjak Slobode i sasvim sigurno ponajbolji igrač Premijer lige Zajko Zeba.

"Teška utakmica, mi u grču nakon poraza od Drine, a Travnik rasterećem. S mnogo problema smo stigli do pobjede, no bodovi su upisani i to je najbitnije u ovom trenutku", za SportSport.ba je izjavio Zeba, koji je pohvalio i igru i korektnost domaće ekipe.

"Odigrao je Travnik dosta dobro i korektno. Imaju Veziri nekoliko dobrih igrača, a meni se posebno svidio Asim Zec sa kojim sam svojevremeno dijelio svlačionicu u Olimpicu. Igra u dobroj formi i juče je doista bio neuhvatljiv. Zadavao nam je mnogo problema. Travniku čestitam i želim im brz povratak u društtvo najboljih".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u subotu pred Zebom i društvom su novi izazovi. Na Tušanj stiže Sarajevo, a eventualnim pozitivnim rezultatom Sloboda bi osigurala nastup u Evropi.

"Dolazi nam Sarajevo i očekujem pravu fudbalsku poslasticu. Najviše volim te velike utakmice. Odigrali smo već tri utakmice sa Sarajevom i mislim da smo bolji, samo moramo biti pravi. Očekujem i veliku podršku s tribina koja će nam biti neophodna", zaključio je Zeba, veznjak zbog kojeg se isplati doći na utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi