Zeba srušio Radnik, Željo na vrhu Premijer lige

Pobjeda Plavih u Bijeljini

Zeba srušio Radnik, Željo na vrhu Premijer lige

M. Šljivak

Željezničar je u 5. kolu Lige za prvaka savladao Radnik u Bijeljini s 1:0, te je preuzeo vrh tabele u Premijer ligi BiH.

Prvo poluvrijeme utakmice u Bijeljini nije ponudilo naročito lijep fudbal. 

Uvodnih 20-ak minuta nije donijelo gotovo ništa, ali kako se prvi dio bližio kraj, ekipe su krenule s nešto otvorenijom igrom, pa su viđene i dvije dobre šanse.

Željo je prvi prijetio. Igrala se 31. minuta kada je Marković pogodio stativu nakon ubačaja Stojanovića, a minut prije toga su domaći tražili penal nakon duela Boccaccinija i Vasića.

Upravo je napadač Radnika imao veliku šansu da svoj tim dovede u vodstvo. U 39. minuti je odlično pobjegao po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor, šutirao je s 12-13 metara, ali lopta je otišla pored gola Plavih.

Pokušao je Željo u finišu da napravi pritisak prema golu Radnika, ali im to nije donijelo rezultat i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Novu veliku šansu na utakmici imali su domaći fudbaleri. U 57. minuti Zeljković ubacuje s desne strane, a Marko Obradović sa četiri metra pogađa Kjosevskog i propada velika šansa za domaće.

Sedam minuta kasnije Radnik je u još jednoj šansi. Odličan šut Đurića je pogodio prečku, da bi u nastavku akcije Željo došao do vodstva. Odbijena lopta dolazi do Zajka Zebe koji pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

U 68. minuti Željo ostaje s igračem manje. Srđan Stanić je startovao na Srećkovića, a sudija Goran Paradžik mu pokazuje direktan crveni karton.

Radnik je potom preuzeo kontrolu nad utakmicom. Imali su nekoliko dobrih pokušaja prema golu sarajevskog tima, ali se Željo uspio odbraniti. Ostalo je do kraja 1:0 za goste, koji su preuzeli vrh tabele u Premijer ligi BiH.

Liga za prvaka, 5. kolo:

Radnik - Željezničar 0:1 (Zeba 65')

Radnik: Lučić, Stojanović, Beširević, Vasić, Zeljković, Obradović, Ostojić, Kosorić, Đurić, Okić, Šerbečić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Boccaccini, Marković, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Stojanović, Zeba, Lendrić, Stevanović.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi