Zec: Možda ostanem u Turskoj do kraja karijere

Igra odlično u Karabuksporu

Zec: Možda ostanem u Turskoj do kraja karijere

U subotnjoj utakmici 7. kola turskog šampionata Ermin Zec je pomogao svom Karabuksporu da dođe do četvrtog trijumfa u novoj sezoni. 

U gostujućoj pobjedi Karabukspora nad Adanasporom (2:1) bh. napadač je postigao jedan gol, ujedno drugi u četiri utakmice, a koliko dobro ide njemu, toliko ide i njegovom timu koji se iznenađujuće nalazi na petoj poziciji u ligi. 

"Dobro smo otvorili novu sezonu. Ekipu je preuzeo mladi i ambiciozni Igor Tudor, a koliko dobro radi svoj posao potvrđuj i naši rezultati. Vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti ciljeve koje smo zacrtali na početku sezone i da ćemo imati razloga za slavlje. Kakav je cilj? Opstanak u ligi, ipak smo novajlije", riječi su Ermina Zeca na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Zec je, opravdano, zadovoljan i igrama u dresu Karabukspora. 

"Malo sam zakasnio sa izborom kluba, ali spremio sam se dobro i za sada sve funkcioniše veoma dobro. Bitno je da sam se izborio za minutažu, dolaze i golovi, a vjerujem da ni rezultat na kraju neće izostati. Ne opterećujem se nešto mnogo o svom konačnom učinku, međutim naravno da mi je cilj da zabijam golove i donosim dobre rezultate Karabuksporu", kaže bh. napadač. 

Kroz Karabukspor je u prošlosti prošlo nekoliko bh. fudbalera. Za ovaj turski klub je u bliskoj prošlosti igrao Sanel Jahić, dok se kao trener u istom okušao Elvir Baljić. 

"Igrati za Karabukspor je lijepo. Grad mi se mnogo sviđa, a uostalom mnogo mi je lakše sada kada se mogu dobro sporazumijevati na turskom jeziku. Karabukspor se ove godine vratio u elitni rang i na osnovu onoga što sam do sada vidio u klubu mogu slobodno reći da zaslužuju igrati u Superligi."

Ne krije Zec da je prije Karabukspora pregovarao s još nekoliko klubova.

"Bilo je nekih poziva iz drugih evropskih liga, čekao sam, ali na kraju nije došlo do potpisa ugovora i odlučio sam se za Karabukspor koji je bio uporan. Nisam pogriješio. Mislim da ću u Turskoj ostati do kraja svoje karijere." 

Osvrnuo se Zec i na špekulacije vezane da interes Fenerbahčea za Tudora. 

"Vidio sam da se o tome piše u turskim medijima. Sigurno da bi posao u Fenerbahčeu za njega bio veliki uspjeh, ali mi bi izgubili mnogo. Pod njegovim vodstvom igramo dobro, tako da bi nam bilo žao kada bi otišao iz kluba", priznaje ovaj Bugojanac. 

U prošlosti je Zec bio član reprezentacije BiH, a ne krije da mašta o povratku. 

"Pratim reprezentaciju BiH stalno, ipak sam bio tu nekada. Rezultati iz ovih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nisu toliko loši, iako smo protiv Belgije igrali loše i na kraju poraženi visokim rezultatom. Vratili smo se u igru protiv Kipra, a sada nam slijedi duel sa Grčkom koji će biti odlučujući", kaže Zec i potom dodaje:

"Ja ne krijem da se uvijek nadam povratku u reprezentaciju. Ako sam tu bio prije, mogu razmišljati i da budem ponovo. Na meni je da pružam što bolje partije, da zabijam golove, pa ako me uz to povrede zaobiđu, onda je sve moguće", podvukao je Zec na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi