Zec: Na  Tušnju se prekida pobjednički niz Sarajeva

Mladi napadač u dobroj formi

Zec: Na Tušnju se prekida pobjednički niz Sarajeva

A. Beganović

Sutra su na rasporedu utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a derbi će biti odigran u Tuzli gdje se sastaju domaća Sloboda i Sarajevo.

Sloboda iz Tuzle ostvarila je primarni cilj, odnosno plasirala se u Ligu za prvaka, tako da uprkos dva poraza u tri kola drugog dijela goste iz Sarajeva dočekuju u dobrom raspoloženju.

Svjesni su u tuzlanskoj ekipi da im u goste dolazi kvalitetna ekipa koja u posljednje vrijeme igra fenomenalno.

"Od povratka iz Turske sa priprema suočavamo se sa velikim problemima. Niti jednu utakmicu nismo odigrali kompletni, no ni to ne smije biti alibi za nešto lošije rezultate od očekivanih. U Bijeljini smo odigrali dosta dobro, bili smo na korak do pobjede, a na kraju smo pognutih glava napustili teren. Fudbal je takav, no već sutra imamo priliku za popravni", za SportSport.ba je istakao Asim Zec, napadač od čijeg rapoloženja će mnogo zavisiti igra tuzlanske ekipe.

Sarajevo u Tuzlu dolazi sa osam uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Izabranici Mehmeda Janjoša puni su samopouzdanja, no Zec vjeruje da Sloboda uz pomoć navijača može zaustaviti seriju Bordo tima.

"Sarajevo je možda i najveći favorit za osvajanje titule i svjesni smo snage ekipe iz glavnog grada. Dobro smo radili tokom sedmice, šef nas je upoznao sa dobrim, ali i lošim stranama našeg protivnika i doista sam uvjeren da možemo zaustaviti pobjednički niz Sarajeva. U krajnjem slučaju, bez obzira na sve, na naše probleme te na izvanrednu formu gostiju, na Tušnju ne mogu biti favoriti. Varaju se mnogo koji misle da će Sarajevo "protutnjati" Tuzlom. To se neće dogoditi, a uz pomoć podrške naših navijača sigurno možemo slaviti", govori nakon Krpićevog odlaska najbolji strijelac Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladi napadač u posljednje vrijeme pruža sjajne partije. Dolazak Vlade Jagodića na klupu Slobode godio je Zecu, a na ukazano povjerenje odgovara na najbolji način. U posljednjih pet prvenstvena susreta tresao je mreže četiri protivnika ((Čelik, Mladost, Metalleghe, Radnik), no ne zamara se svojim golgeterskim nizom.

"Nakon dobre polusezone u Travniku došao sam u veći klub i trebalo mi je vremena da za prilagodbu. Dobro sam odradio pripreme, šef mi vjeruje, a to mi mnogo znači. Pun sam samopouzdanja i normalno da bih volio nastaviti svoj golgeterski niz. Međutim, u ovom trenutku je to najmanje važno. Samo da mi pobijedimo, a ko će dati gol vjerujte da nije bitno", zaključio je Zec.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi