Zec: Niti sam se nudio, niti me ko nudio Hajduku

Bh. fudbaler traži novi klub

Zec: Niti sam se nudio, niti me ko nudio Hajduku

Sudbina Ermina Zeca nakon razlaza sa Gabalom i dalje je nepoznata. 

Bivši reprezentativac BiH (28) prije nekoliko dana je raskinuo saradnju sa azerbejdžanskim prvoligašem i trenutno u Sarajevu iščekuje vijesti vezane za nastavak karijere. Pozivi stižu sa svih strana, no i dalje nema ništa konkretno. 

"Nakon što sam napustio Azerbejdžan nalazim se na odmoru. Kroz dvije sedmice trebam po prvi put postati i otac, tako da kada to sve prođe trebalo bi biti poznato više informacija. Zovu me razni menadžeri svaki dan, nema još uvijek ništa konkretno, ali strpljiv sam", kazao je Ermin Zec u telefonskom razgovoru za SportSport.ba. 

Osvrnuo se Zec potom na natpise hrvatskih medija da je ponuđen Hajduku. 

"Izmišljotine, pročitao sam danas to. Smiješne su priče da sam se nekome nudio ili da me neko nudio Hajduku", dodao je Zec. 

Zec je u redovima Gabale proveo jednu sezonu i u 23 prvenstvene utakmice je postigao ukupno sedam pogodaka. 

"U Gabali sam proveo lijep period. Izborili smo plasman u Evropsku ligu, što je bio uspjeh za klub i cijelu državu, ali imao sam i određenih problema. Nisam sve utakmice odigrao, bilo je i povreda, ali u suštini nije bilo loše", kaže Zec i na kraju razgovora za SportSport.ba dodaje: 

"Postojala je šansa da i dalje budem u Gabali. Moj ugovor je važio do 2017. godine, ali sa čelnicima kluba sam otvoreno porazgovarao i donijeli smo odluku da raskinemo saradnju na obostrano zadovoljstvo", riječi su Zeca. 

Vrijedi podsjetiti da je Gabala našem fudbaleru bila šesti klub u dosadašnjoj karijeri. Prethodno je Zec nastupao za Balikesirspor, Genclerbirligi, Rijeku, Šibenik i Iskru iz Bugojna. Za reprezentaciju je odigrao deset utakmica.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi