Zec: Opravdat ću selektorovo povjerenje

Mladi bh. napadač na spisku U21 selekcije

Zec: Opravdat ću selektorovo povjerenje

A. Beganović

Mlada (U21) reprezentacija 31. maja i 3. juna odigrat će prijateljske susrete protiv olimpijske reprezentacije BiH i Azerbejdžana.

Selektor mlade reprezentacije Darko Nestorović prije nekoliko dana objavio se spisak igrača na koje računa za pomenute susrete. Na spisku se našao i napadač Asim Zec, iza kojeg je fenomenalna polusezona u Travniku.

Zajedno sa Germainom Kouadijem mladi bosanskohercegovački napadač je bio permanentna opasnot po protivničke odbrane, a sezonu je okončao sa šest pogodaka i tri asistencije.

Njegove dobre igre nisu ostale neezapažene od strane Nestorovića koji mu je upustio poziv.

"Drago mi je zbog poziva. Iskren da budem i očekivao sam ga jer sam u drugom dijelu sezone igrao dobro. Prošao sam omlaadinske selekcije naše zemlje, pa svakako da je i ovaj poziv kruna moje uspješne sezone. Opravdat ću selektoro povjerenje i nametnut ću mu se za naredne kvalifikacione susrete", pun samopouzdanja je Zec.

Iako su u drugom dijelu pružali dobre partije Veziri nisu uspjeli ostati u društvu najboljih bh. klubova.

"Žao mi je što je Travnik napustio društvo najboljih, ali mislim da je prvi dio sezone presudio. U drugom dijelu smo dobijali pohvale sa svih strana, no nismo uspjeli", za SportSport.ba ističe Zec.

Mladi ofanzivac koji sa dosta uspjeha igra u samom špicu napada, ali i na krilnim pozicijama neće ostati u Travniku. Za njegovim uslugama zainteresirano je nekoliko klubova, kako iz BiH, tako i iz Hrvatske.

"Neću ostati u Travniku. Ugovor mi je istekao i s velikim nestpljenjem očekujem nove izazove. Ponuda ima, nema se tu šta kriti. Najkonkretnije dolaze iz Hrvatske, ali ne zamaram se s tim. Oko tih stvari brigu brine moj menadžer i na kraju ćemo zajedno donijeti najbolju odluku. U narednih par dana sve će se znati što se tiče nastavka moje karijere", zaključio je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi