Zec: Razočaran sam, ali život ide dalje

Napadač Genclerbirligija

Zec: Razočaran sam, ali život ide dalje

A. Beganović

Kada je selektor Sušić nedavno prilikom Skupštine N/FSBiH izjavio kako se na spisku putnika u Brazil mogu očekivati i neki fudbaleri koji su ranije nosili dres bh. reprezentacije, većina bh. sportske javnosti u mislima je imala Ermina Zeca, fudbalera Genclerbirligija koji je proljetni dio sezone turske Super lige, odigrao u sjajnoj formi.

Ipak, nakon što je selektor BiH Safet Sušić obznanio imena kandidata na današnjoj press-konferenciji u hotelu Europa mnogi su ostali iznađeni da na spisku nema upravo napadača Genclerbirligija.

"Razočaran sam kao što bi svako bio da je na mom mjestu. Mislim da sam zaslužio poziv jer standardno igram tokom cijele sezonu, a u posljednjih dva mjeseca sam i u dobroj golgeterskoj formi. Međutim, očito selektor smatra da to nije dovoljno za poziv", za SportSport.ba kaže Ermin Zec i dodaje:

"Ipak, selektorova je zadnja, a javnost neka presudi da li je u pravu. Momcima želim sve najbolje na Mundijalu, biću vatreni navijač, kao i svaki Bosanac i Hercegovac, a ova nepravda me neće pokolebati. Svojim igrama ću Sušića ili nekog drugog selektora pokušati natjerati da me vrati u reprezentaciju. Neću odustati, kao što nisam nikad u životu".

U dosadašnja 32. kola turske Super lige Zec je upisao 27 nastupa, uz šest golova i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.